Sund Kost >> Ernæring

Kan Man Tage For Meget B12?

Hvis du er en voksen under 50 år gamle og spiser en varieret kost, der indeholder magert kød, fisk, skaldyr, fjerkræ og berigede korn, skal du nemt kunne komme 2,4 mikrogram dagligt indtag af vitamin B-12, - anbefales til mænd og kvinder af Food and Nutrition Board. Dog, de ældre, vegetarer, strenge vegetarer, og folk med fordøjelsesproblemer såsom Crohns sygdom, kan behovet for vitamin B-12 tilskud til at undgå mangel. Hvis du overvejer tilskud, først tale med din læge om doser og mulige bivirkninger.

Tolerable Øvre Indtag Niveau

Institute of Medicine ' s Food and Nutrition Board har ikke sat en tolerable upper intake level, eller UL, for vitamin B-12. Dette betyder, at der ikke er nogen videnskabelige beviser for, at der regelmæssigt indtager en høj dosis af vitamin B-12 -- især en, der langt overstiger den anbefalede daglige tilførsel af vitamin -- øger din risiko for at lide af potentielt alvorlige bivirkninger. Så meget som 1.000 mikrogram per dag er blevet brugt i undersøgelser, uden at alle registrerede medicinske farer. Ifølge University of Maryland Medical Center, vitamin B-12 kosttilskud betragtes som ikke-giftige, men bemærk at du ikke skal begynde at bruge dem, indtil du har konsulteret din læge.

Supplement Anbefalinger

Linus Pauling Institute anbefaler, at voksne over 50 år bør tage et dagligt supplement, der giver mellem 100 og 400 mikrogram vitamin B-12. Dette er fordi din evne til at absorbere tilstrækkeligt vitamin B-12 falder, efterhånden som du bliver ældre. Veganere og strenge vegetarer bør tage et dagligt multivitamin tilskud, der indeholder mellem 6 og 30 mikrogram vitamin B-12, da der i den animalske produkter er de eneste fødevarer, der naturligt indeholder vitamin. Kvinder der planlægger at blive gravide, bør også tage 6 til 30 mikrogram vitamin B-12 dagligt.

Mulige Lægemiddelinteraktioner

Mens vitamin B-12 tilskud er ikke knyttet til nogen særlige bivirkninger, det kan forstyrre den korrekte funktion af flere lægemidler. Disse omfatter metformin, antibiotika såsom tetracyklin; kemoterapi narkotika, såsom methotrexat; colchicin; mavesyre medicin såsom lansprazole og kolesterol medicin som cholestyramin eller colestipol. Da ikke-receptpligtige vitamin B-12 kosttilskud er ikke reguleret af den AMERIKANSKE Food and Drug Administration, og er ikke kontrolleret for renhed og sikkerhed, først fortælle din læge hvilken medicin, urter og andre kosttilskud du tager allerede nu.

Fødevarer Kilder

Den bedste måde at opfylde dine vitamin B-12 krav er gennem fødevarer, som der er meget lidt chance for du vil forbruge et beløb, der potentielt skadelige for dit helbred. Gode kilder til vitamin B-12 -- fødevarer, der indeholder 20 procent eller mere af det anbefalede daglige indtag af vitamin B-12 i hver servering -- omfatter 3 ounce af kogt oksekød, 3 ounce af kogt fisk som rockfish eller laks og 3 ounce af kogte krebsdyr såsom krabber, muslinger, muslinger eller østers. God vitamin B-12 kilder giver 10 til 19 procent af det anbefalede daglige indtag af vitamin B-12. Disse fødevarer omfatter kylling, kalkun, æg og svinekød. Veganere og vegetarer kan fylde deres krav ved regelmæssigt at drikke 1 kop er klar til at spise morgenmadsprodukter som er beriget med vitamin B-12.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære