Sund Kost >> Kost

Kan en Mand drage Fordel af Store Daglige Doser af Zink?

Skrevet af Erin Coleman, R. D., L. D.; Opdateret 12 December 2018

De fleste mænd kan opfylde deres anbefalede daglige dosis, eller RDA, for zink ved at spise en velafbalanceret kost. Indtagelse af for meget zink kan medføre nogle ubehagelige bivirkninger for mænd. Men større doser af zink fra kosttilskud kan give nogle fordele for mænd med visse medicinske tilstande, men kun under opsyn af en læge.

Zink Krav

ADT for mænd og 11 milligram zink hver dag, og de fleste mænd opfylde dette krav uden at bruge zink kosttilskud. Ifølge MedlinePlus, mænd i Nordamerika generelt spiser omkring 13 mg zink dagligt. Zink-rige fødevarer omfatter magert rødt kød, mørkt kød, kylling, fisk, skaldyr, mælk, yoghurt, ost og nødder.

Zink-Mangel

At få alt for lidt zink i din kost kan resultere i en mangel, der kan forårsage hårtab, nedsat immunforsvar, dårlig ville healing og impotens hos mænd, i henhold til Kontoret for Kosttilskud. Lav zink niveauer i mænd, der er knyttet til lave sædceller og mandlig infertilitet, ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Videnskabelige Rapporter i Marts 2016. På grund af det høje antal af ældre mennesker, der er mangelfuld i zink, Oregon State University, der antyder, at ældre mænd, der tager en daglig zink supplement, der indeholder zink RDA, eller 11 mg zink dagligt.

Mulige Fordele

Under store daglige doser af zink, for en kort periode af tid, kan det være en fordel for mænd med bestemte sundhedsmæssige betingelser. I henhold til MayoClinic.com under 4,5 til 24 mg zink i sugetablet form hver 1 til 2 timer kan hjælpe med at reducere symptomer på almindelig forkølelse. Andre høje doser af zink, der anvendes i undersøgelser omfatter 12 til 150 mg per dag for at forbedre immunforsvaret hos ældre mænd, 66 mg zink til at øge sperm tæller i de subfertile mænd og 220 mg zink dagligt for seksuel dysfunktion hos mænd, rapporter MayoClinic.com. Men du behøver ikke tage disse høje doser af zink, medmindre de overvåges af en læge, og undgå at tage dem længere, end din læge anbefaler.

Bekymringer

Selv om zink kosttilskud kan hjælpe med at genoprette zink niveauer hos mænd med en zink-mangel, og hjælpe med at forebygge en mangel hos ældre mænd, når de indtages i de anbefalede mængder, MedlinePlus tyder på, at rutinemæssig daglig brug af zink kosttilskud anbefales generelt ikke. Den maksimale sikker daglig indtagelse for zink er 40 mg per dag for mænd, i henhold til Kontoret for Kosttilskud. Bivirkninger som følge af for meget zink omfatte hovedpine, kvalme, opkastning, mavekramper og diarré. MedlinePlus rapporter, at tage meget høje doser på 10 til 30 gram eller 10.000 til 30.000 mg, zink kan være dødelig.

Om Forfatteren

Erin Coleman er registreret og har licens diætist. Hun har også en Bachelor of Science i ernæring og har omfattende erfaring med at arbejde som en helse-forfatter og sundhed pædagog. Hendes artikler er udgivet på forskellige sundhed, ernæring og fitness hjemmesider.

ADVERT

Mest populære