Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Kan Gøre Dig Føle Sig Bedre Fysisk?

Skrevet af Jerry Maler; Opdateret 14 December 2018

Spise en masse usunde fødevarer kan tage en vejafgift på din krop. Du føler dig sløv, irritabel, og du ikke har en masse energi. Endnu værre er, at et højt sukkerindhold, høj-fedt kost kan føre til nogle alvorlige sygdomme. At foretage nogle enkle ændringer i din kost kan gøre din træthed i wiredness.

Start Med Morgenmad

Selv hvis du er ikke et morgen menneske, din krop har brug for brændstof for første ting i morgen for at få dig i gang. Hvis du springer morgenmaden, din krop ikke kommer til at give dig 100 procent af sin evne. Etablere en morgenmad rutine, og prøv at optage de tre makronæringsstoffer: kulhydrater, protein og fedtstoffer. En sådan morgenmad, for eksempel, består af et kogt æg, et stykke af fuldkorn toast, og et par af tyrkiet pølse links. At være kreativ med din morgenmad ideer. Gammeldags havre er en sund kulhydrat, og de holde dig følelsen fuld i lang tid. At have en sund morgenmad rutine holder dig til at føle dig bedre gennem hele din dag.

Komplekse Kulhydrater

Simple kulhydrater, som dem der findes i sukkerholdige kager og desserter, giver meget ringe ernæringsmæssig værdi. Spise disse fødevarer regelmæssigt kan gøre dig tage på i vægt og føle træg. Du kan føle dig øjeblikkelig energi efter at have spist disse velsmagende fødevarer, men den energi, der hurtigt går ned, og du er sulten igen. Komplekse kulhydrater, på den anden side, hjælpe dit fordøjelsessystem fungerer optimalt. Når dit fordøjelsessystem fungerer godt, du føler dig bedre. Du føler dig fuld længere. Vælge fødevarer, der er mærket "hele korn" eller "hele hvede." Grøntsager og frugt er også en vidunderlig kilde til komplekse kulhydrater. Spise en bred vifte af farvestrålende frugter og grøntsager, og din krop vil takke dig ved at føle stor.

Hydrat

Hvis du ikke indtager nok væske, kan du sætte dit helbred i fare. Føler søvnig, træt eller svimmel, kan være tegn på, at du ikke får nok væske. Din krop, værdsætter vandet meget mere end sukkerholdige drikkevarer. Drikke iskoldt vand i stedet for cola i en uge og se forskellen i, hvordan du føler. Når du drikker vand, for ikke alene er du slukke din tørst, du er fyldt op på en nul-kalorie drik.

Søvn

En usund kost kan også påvirke din søvn. Når du er fysisk udmattet, at du ikke har energi til at gøre meget af noget. Mangel på søvn kan også føre til dårlig sundhed. At have en fødevare tidsskrift kan hjælpe dig med at holde styr på fødevarer, der kan holde dig vågen eller hjælpe dig med at sove. Skriv alt ned, du spiser i løbet af dagen. Giv dig selv en søvn-score, siger, 1 for ingen søvn og 5 for god søvn. Undersøg din søvn score til din kost og bemærk eventuelle sammenhænge. Søvn er ofte taget for givet, men noget der gør du føler dig bedre end en god nats søvn.

Ressourcer (1)

  • Dietary Guidelines for Americans, 2010; US Department of Agriculture

Om Forfatteren

Jerry Maler er en registreret diætist, personlig træner, yoga instruktør og sundhed fitness specialist med American College of Sports Medicine. Han har en Master of Science i marketing/kommunikation og er i gang med en master ' s degree in motion videnskab og ernæring. Maleren har været at skrive om sundhed for mere end 10 år.

ADVERT

Mest populære