Sund Kost >> Ernæring

Kan Lave Niveauer af D-Vitamin-3 Øge blodsukkeret?

D-Vitamin-3, også kendt som cholecalciferol, er den form af D-vitamin, din krop gør, når din hud er udsat for direkte sollys. D-Vitamin-3 er ofte blot kaldet vitamin D. Sund vitamin D niveauer har været forbundet med en nedsat risiko for at udvikle Type 2-diabetes, men der er ingen videnskabelige beviser for, at D-vitamin direkte påvirker dit blodsukker. Men D-vitamin er afgørende for sunde knogler og tænder, da det hjælper kroppen med at optage calcium, så sikre, at du har tilstrækkelige mængder af D-vitamin er vigtig for den generelle sundhed.

D-Vitamin og blodsukker

En undersøgelse offentliggjort i "Diabetes Care" i April 2007 viste, at tage D-vitamin og kalktilskud i løbet af tre år vil kunne bidrage til at reducere risikoen for udvikling af insulin resistens. Insulinresistens, hvor din krop ikke reagerer normalt på insulin sekretion i din krop, er en forløber for diabetes, som er karakteriseret ved rejst blod sukker niveauer. Ifølge University of Maryland Medical Center, høje D-vitamin niveau var forbundet med en reduceret risiko for at udvikle Type 2-diabetes, men der var ingen afgørende beviser for, at D-vitamin hjælper med at forebygge eller helbrede diabetes.

D-Vitamin, Diabetes og Hjerte-kar-Sundhed

Ifølge University of Maryland Medical Center, du er i større risiko for at udvikle Type 2-diabetes, hvis du har forhøjet kolesterol eller triglycerid niveauer i dit blod, højt blodtryk og overdreven krop fedt, især i din maveregion. En undersøgelse offentliggjort i "The American Journal of Clinical Nutrition" i September 2007 fandt, at postmenopausale kvinder, der tog D-vitamin og calcium kosttilskud for en periode af tre år var mindre tilbøjelige til at udstille vægtøgning. Konklusionen var, at lave D-vitamin niveauer kan gøre det mere sandsynligt for en person at blive overvægtige, øger deres risiko for at udvikle Type 2-diabetes.

Hvor Meget D-Vitamin Du Har Brug For?

Den anbefalede daglige dosis af D-vitamin er 600 internationale enheder for voksne, ifølge MedlinePlus. For voksne, som er over 50 år, mere D-vitamin kan være nødvendigt, da de er en større risiko for at udvikle knogleskørhed. Af samme grund er D-vitamin krav anledning til 800 internationale enheder for voksne over 70 år gamle. Den øvre anbefalede grænse for D-vitamin er 4.000 internationale enheder per dag for voksne.

Kilder til D-Vitamin

D-Vitamin-3 er syntetiseret af din krop, når din hud-med ingen solcreme og tøj, der blokerer UVB-stråler, -- er udsat for direkte sollys. Ifølge MedlinePlus, 10 til 15 minutter i direkte sol eksponering tre gange om ugen vil give nok D-vitamin til dine behov. Men hvis du bor i et område, der er ofte overskyet, hvis du er ældre end 50 år, eller hvis du har mørkere farvet hud, du kan kræve længere eksponering perioder, så UVB-stråler kan være mindre tilgængelig eller mindre effektivt behandlet.

D-Vitamin kan også tages som et supplement eller som findes i visse fødevarer, i hvilket tilfælde det er højst sandsynligt lavet af vitamin D-2, den form af D-vitamin, der er produceret af planter. D-Vitamin findes naturligt i fede fisk, selv om det er normalt tilsættes til berigede korn og mælk og mejeriprodukter.

Om Forfatteren

Marie Dannie har været en professionel journalist siden 1991, med speciale i ernæring og sundhed emner. Hun har skrevet til "kvindens Egen", "Daily Mail", "Daily Mirror" og "Telegraph." Hun er en registreret diætist og har en Bachelor of Science grad med udmærkelse i food science fra University of Nottingham.

Foto Credits

  • Digital Vision./Digital Vision/Getty Images
ADVERT

Mest populære