Sund Kost >> Sunde Måltider

Kan Du Ikke Low Carb Og Low Cal på Samme Tid?

Skrevet af Jody Braverman; Opdateret November 28, 2018

Lav-kulhydrat kost kan være effektiv til vægttab. I en undersøgelse offentliggjort i "The New England Journal of Medicine" i juli 2008, deltagerne på en low-carb diæt tabte mere i vægt end dem, der er på en lav-fedt eller Middelhavs-stil kost. Men en low-carb diæt kan hurtigt blive ineffektiv, hvis du spiser masser af fedt kød, ost og andre højt kalorieindhold fødevarer. Få de bedste resultater fra din kost ved at vælge fødevarer, der er lav i kulhydrater og kalorier.

Low-Carb, Low-Cal Grundlæggende

Talrige typer af lav-carb diæter, der er til rådighed. Visse typer limit carbs til 20 gram eller færre pr dag, mens andre blot råde dig til at skære alle forarbejdede fødevarer og sukker, få dine kulhydrater fra hele fødevarer kilder. Ligegyldigt hvilken type af lav-carb diæt du følger, er det vigtigt at få nok kalorier til at understøtte din daglige funktion og fysisk aktivitet. Medmindre du er fede, og efter en lægeligt overvåget kost, har til formål at få mindst 1.000 til 1.200 kalorier per dag, hvis du er en kvinde og 1200 til 1600 kalorier per dag, hvis du er en mand.

Low-Carb, Low-Cal Fødevarer

Fokus på at spise nonstarchy grøntsager og magert protein til at styre din carb og kalorie tæller. Til morgenmad, laver et æg-hvid omelet med sauteret spinat og tomater. Parre det med en servering af fedtfattig hytteost, afhængigt af hvor mange gram kulhydrater er tilladt på din plan. Frokoster og middage er enkel, når du har parret et magert protein med en side af dampede eller grillede grøntsager. Vælg kyllingebryst og broccoli, grillet laks med asparges, eller magert oksekød med sauterede svampe og peberfrugt.

Opholder Sig Tilfreds

Sunde snacks er en vigtig del af opholder sig tilfreds på en lav-kalorie diæt. Fedtfattig hytteost med bær, reduceret-fedt streng ost og bagt kale chips er sunde, low-carb snacks til at holde på hånden, når sultestrejker. Du ønsker også at sikre, at du får sunde fedtstoffer fra fødevarer som avocado, nødder, frø og olier; men husk, at disse er højt kalorieindhold fødevarer, og bør nydes i moderate mængder, for at holde sig inden for dit kalorie mål.

Mulige Risici

Selv om low-carb og lavt kalorieindhold kost er effektiv på kort sigt, for at kaste pounds, de bærer visse risici. At spise for få kulhydrater kan føre til mangel på energi, svaghed, kvalme og svimmelhed. Desuden, low-carb diæter er ofte rige på mættet fedt, og et højt indtag af hvilket øger din risiko for hjertesygdomme. Du kan også finde det vanskeligt at forbruge den anbefalede daglige portioner af hele korn, frugt og grøntsager, som kan føre til mangel på næringsstoffer, herunder fibre, kalium og calcium. Spiser for få kalorier kan føre til nedsat energi, problemer med skjoldbruskkirtlen og depression.

Om Forfatteren

Jody Braverman er en professionel forfatter og redaktør, der er baseret i Atlanta. Hun studerede kreativ skrivning på American University of Paris og modtog en Bachelor i engelsk fra University of Maryland. Hun har også modtaget personlig træner certificering fra NASM og hendes 200 timers yoga lærer certificering fra YogaWorks.

ADVERT

Mest populære