Sund Kost >> Kost

Kan Du Tabe, Hvis Du Er Gluten Sensitive?

Skrevet af Erica Kannall; Opdateret December 27, 2018

Hvis du har for nylig blevet diagnosticeret med glutenallergi, kan du opleve udsving i din vægt, når du begynder at gøre kost ændringer. Efter den indledende tilpasning periode, vil du være i stand til at tabe sig samme måde, som alle andre gør, -- ved at skære kalorier og stigende aktivitet. Kost ændringer for at reducere dit kalorieindtag kræver lidt ekstra indsats for at sikre, at du holder dig til din gluten-fri kost.

For nylig Diagnosticeret med glutenallergi

Hvis du spiser gluten, og som har bivirkninger såsom diarré, gas og oppustethed, at du sandsynligvis har udviklet nogle næringsstoffer. Irritation til din tarmens slimhinde opstod sandsynligvis forhindre korrekt optagelse af næringsstoffer. Ifølge University of Chicago Cøliaki Center, jern, calcium, vitamin D, vitamin B-12, kobber, folat, magnesium, niacin, riboflavin og zink er de mest almindelige fejl og mangler. Hvis dine symptomer var alvorlige, du kan have tabte i vægt. Når du starter en gluten-fri kost, din tarm heler, og du begynder at fordøje og absorbere næringsstoffer igen. Når dette først sker, kan du tage på i vægt. Må ikke bekymre dig -- det vil ikke vare evigt.

Vægtøgning, Før Diagnosen

Nogle folk rent faktisk tager på i vægt, mens du er uvidende om deres gluten intolerance. Dette uforklarlige vægtøgning kan føre til fedme, og det er faktisk et symptom på gluten følsomhed. Du har sikkert taget på i vægt på grund af mangel på næringsstoffer. En manglende D-vitamin eller kalcium, der er mistænkt for at forårsage fedme, i henhold til artikler, der er offentliggjort i "Medicinsk Hypoteser" og "Journal of The American Board of Family Practice." Når du er begyndt at følge en streng glutenfri diæt og din krop har de næringsstoffer, den har behov for, vil du være i stand til at tabe sig.

Vægt-Tab Grundlæggende

Når du er på en gluten-fri diæt, taber i vægt, er det ikke kompliceret. Du bliver nødt til at spise færre kalorier på en dag, end din krop forbrænder gennem daglige aktiviteter og motion. Kalorie underskud betyder, at din krop er nødt til at bruge sine fedtreserver til at levere energi. Hvis du opretter et underskud på 3.500 kalorier, vil du miste et pund af legemsvægt. At reducere dit kalorieindtag og øge din motion vil hjælpe dig til at vedligeholde muskelmasse og tabe fedt. Så længe dine kalorier kommer fra gluten-fri fødevarer, du bør være i stand til at opnå vægttab.

Glutenfri Fødevarer

Mange forarbejdede gluten-fri fødevarer og snacks er høj i kalorier. Raffineret glutenfri mel, såsom kartoffel, tapioka og hvide ris, er ofte brugt til at give fødevarer den rette konsistens. Disse ingredienser er lav i fiber og har færre næringsstoffer end gluten-holdige korn. De fordøje hurtigt og efterlader dig sulten igen snart. Glutenfri fødevarer kan være høj i kalorier på grund af fedt og sukker, der tilsættes for at forbedre deres smag og konsistens, hvilket gør vægttab ekstra udfordrende. Prøv at stikke med glutenfri hele fødevarer, når vægttabet, såsom frugt, grøntsager, proteiner, mejeriprodukter, nødder, frø, bønner og gluten-fri hele korn, brune ris og quinoa er sunde valg.

Om Forfatteren

Erica Kannall er en registreret diætist og certificeret sundheds/fitness specialist med American College of Sports Medicine. Hun har arbejdet i klinisk ernæring, fællesskab, sundhed, fitness, sundhed, coaching, rådgivning og food service. Hun har en Bachelor of Science i klinisk diætetik og ernæring fra University of Pittsburgh.

ADVERT

Mest populære