Sund Kost >> Kost

Kan Du Tabe kropsfedt ved at Stoppe med at Drikke Sodavand?

Skrevet af Nina K. ; Opdateret 12 December 2018

Hvis du drikker sukkerholdig sodavand regelmæssigt, kan du tabe kropsfedt ved at sparke den vane -- forudsat at du er at opretholde en stabil vægt på din nuværende kost og du behøver ikke at hente de tabte kalorier gennem yderligere fødevarer og drikkevarer. Selvom der ikke er noget i soda, at indskud fat direkte på dit billede, det indeholder masser af kalorier, som i sidste ende er ansvarlig for de fleste vægtøgning. Plus, holde op med at sodavand kan være en glimrende første skridt i retning af en sundere livsstil.

Sodavand og Kalorier

I gennemsnit kan en ikke-cola indeholder ca 135 kalorier. Hvis du drikker tre dåser om dagen, vil du få ca 405 daglige kalorier fra sodavand. Et kilo fedt svarer til 3500 og kalorier, så hvis alle andre ting i din kost er lige til at klippe ud soda sparer dig mere end et pund af fedt hver 10 dage. Plus, sodavand mangler væsentlige niveauer af alle vigtige vitaminer eller mineraler-det bidrager til, at din kost er sukker, og de kalorier der er meget bedre brugt på fødevarer med højere næringsværdi.

Skift til Vandet

Når du fjerne sodavand fra din kost, er det vigtigt at erstatte det med vand. Pludselig skærevæsker kunne forlade du føler dig sulten, især hvis du tillader dehydrering at sætte ind. Det er let at forveksle tørst for mad cravings, tvinge dig til at nå et højt kalorieindhold snacks, når vand er, hvad din krop reelt har brug for. At holde godt hydreret, bør kvinder forbruger omkring 9 kopper af ikke-alkoholiske væsker per dag, mens mænd har brug for 13 kopper, ifølge Institute of Medicine.

Kost Soda

Handel sukkerholdige sodavand til kost versioner kan synes som en indlysende løsning, men ifølge en forskning, der er offentliggjort i American Journal of Public Health i 2014, diæt sodavand ikke beskytte dig mod vægtøgning. Forskere observeret 24,000 voksne til at studere deres kostvaner, og fandt, at mens kost drikkevarer ikke synes at korrelere med fedme, og dem, der drak sukkerfri sodavand tendens til at få flere kalorier fra fødevarer som modsætning til dem, der drak sukker sodavand. Der antydninger af, at din krop "ved", at kost soda er ikke en kilde til kalorier — hvilket betyder at det ikke forvirre kunstige sødestoffer for rigtig sukker — så det er ikke nødvendigvis godt for vægttab.

At Tabe Sig

Mens at holde op med soda kan bidrage til et lavere kalorieindtag, det er, hvad du spiser hele dagen, der betyder mest. Du skal tage færre kalorier, end du bruger til at tabe fedt; skønnet behov ved at gange din vægt gange nummer 12. På 155 pund, vil du højst sandsynligt tabe sig spise 1,860 kalorier per dag. Dette forudsætter, at du dyrker motion, som også er nøglen til at tabe vægt. Hvis du er inaktive eller har høje niveauer af fedt i kroppen, trække et par hundrede kalorier fra dit beregnede samlede.

Om Forfatteren

Nina K. er en Los Angeles-baserede journalist, som er blevet offentliggjort af USAToday.com, Fitday.com Sund levevis Magasin, Økologisk Myndighed og mange andre print og web-publikationer. Hun har en filosofi-grad fra University of Colorado og en journalistik certifikat fra UCLA.

ADVERT

Mest populære