Sund Kost >> Ernæring

Kan Vi Leve Uden Salt Forbrug?

Skrevet af Sharon Perkins ; Opdateret November 21, 2018

Hvis du føler dig skyldig og nåede til salt shaker, er du ikke alene. Natriumchlorid -- det videnskabelige navn for bordsalt-har fået sin andel af kritikken i de sidste par år. Mens du har brug for natrium i din kost, du behøver ikke at tilføje salt til fødevarer for at få det. Forarbejdede fødevarer indeholder nok salt til at opfylde dine ernæringsmæssige behov. De fleste fødevarer, der naturligt indeholder natrium, et væsentligt element for fluid control og nerve transmission. American Heart Association anbefaler en salt indtag ikke mere end 1.500 mg per dag.

Hvad Der Ikke Saltet

Natrium, en af ingredienserne i tabel salt, hjælper med at kontrollere balancen mellem væske i cellerne og væsken udenfor cellerne i din krop. Det styrer også blodtrykket. Natrium påvirker kroppens funktion til enten at holde på ekstra væske, når du har brug for det eller udskiller væske, når du ikke. Natrium spiller også en væsentlig rolle i nerve-og muskel funktion. Ekstra salt i maden er en erhvervet smag; babyer er generelt ligeglade med salt, indtil de begynder at spise mere af det i kiks, korn, brød og andre fødevarer, i henhold til en December 2011 "Tid" Healthland artikel.

Minimumskrav

Du har brug for nogle natrium til at erstatte det daglige tab. Det beløb, der vil svinge, afhængigt af hvor aktiv du er. For eksempel, mister du mere natrium, når du sveder kraftigt. Hvis du ikke sveder mere end normalt, skal du blot 180 mg per dag for at erstatte natrium, i henhold til American Heart Association. Men indtagelse af sådan en lille mængde af natrium betyder, at man ikke møde din samlede ernæringsmæssige behov, AHA anerkender. Ifølge Clemson Cooperative Extension, du har brug for et minimum på 250 til 500 mg per dag for at opfylde dine daglige behov.

Hvor Det er Fundet

Omkring 75 procent af natrium i den Amerikanske kost kommer fra forarbejdede fødevarer. Selv fødevarer, der ikke kan smage af salt indeholder natrium. Kun 12 procent kommer fra naturlige fødevarer kilder; tilsætning af salt, mens madlavning og mens man spiser tegner sig for resten. Du kan ikke nødvendigvis afgøre, om en forarbejdede fødevarer, der er højt natrium indhold, blot ved at smage på den. En 1/2 kop servering af kartoffel salat, for eksempel, indeholder 625 mg natrium, der er mere natrium end fire skiver af bacon, med 548 mg. Forsigtig etiket læsning er den bedste måde at spore dine natrium indtag.

At Skære Tilbage

Forarbejdede fødevarer er det første sted at starte, når du ønsker at alvorligt skære ned på natrium indtag, som i gennemsnit ligger på 3,400 mg per dag for Amerikanere, i henhold til MayoClinic.com. Du behøver ikke at tilføje salt i madlavning eller mens man spiser. Læsning af etiketter af forarbejdede fødevarer, der vil hjælpe dig med at skære ned på natrium. Fødevarer, der er mærket som lav-natrium indeholder mindre end 140 mg per portion; fødevarer, der siger, at de indeholder natrium har mindre end 5 mg. Nedsat natrium fødevarer skal indeholde mindst 25 procent mindre natrium end henvises til punkt. Nedsat natrium supper, for eksempel, indeholder mindst 25 procent mindre natrium end den samme type af regelmæssig suppe.

Om Forfatteren

Registreret sygeplejerske med mere end 25 års erfaring inden for onkologi, arbejdskraft/levering, neonatal intensive care, infertilitet og oftalmologi, Sharon Perkins har også medforfatter og redigeret en lang række sundhedsmæssige bøger for Wiley "Dummies" - serien. Perkins har desuden omfattende erfaring med at arbejde i hjemmet sundhed med medicinsk skrøbelige pædiatriske patienter.

ADVERT

Mest populære