Sund Kost >> Kost

Kan Du Leve Uden Kulhydrater?

Skrevet af Diane Tomkin, R. D., C. D. N.; Opdateret 17 December 2018

Hver eneste celle i kroppen kræver en konstant tilførsel af energi. Kulhydrater er en afgørende kilde til brændstof for hjerne, hjerte, muskler og nervesystemet. Nogle kostvaner fremmer et meget lavt kulhydrat-indtag til vægttab, men heden konsekvenser er kontroversielle. Diæter, der mangler i kulhydrat vil udnytte protein og fedt som energikilde. Dette kan føre til langsigtede komplikationer og øget dødelighed som følge af sygdomme i hjerte, nyre, mave-tarmkanalen og visse typer af kræft.

Funktion af Kulhydrater

Kulhydrater er kroppens primære energikilde. Kosten kulhydrater fordøjes og nedbrydes til glukose. Glukose er fastholdt i blodbanen som en umiddelbar kilde til brændstof for kroppen. Når energi behov er opfyldt, overskydende glukose bliver opbevaret i leveren og musklerne i form af glykogen. Når kulhydrat og energi-indtag er utilstrækkeligt, leveren nedbryder glykogen til at frigive glukose. Dette genskaber kroppens forsyning af glukose til hjernen, organer og blod. Kulhydrater er også rige på vitaminer, mineraler, antioxidanter og fibre.

Bivirkninger

Når glykogen butikker er udtømt, og indtagelse af kulhydrat er utilstrækkelig, kroppen er tvunget til at bruge kosten protein og fedt som en kilde til kalorier. Når protein bliver brugt til energi, er det ikke tjener det primære funktion til at bygge og reparere væv. Muskelsvind, dårligt immunforsvar og ændrede biokemiske reaktioner opstår, når kulhydrat er ikke tilgængelig til overs protein. Når kroppen forbrænder fedt i stedet for glukose til energi, fedt er opdelt i ketoner organer, hvilket resulterer i en farlig metabolisk tilstand, der kaldes ketose. Kronisk ketose forstyrrer pH-værdien i kroppen og kan føre til knogletab, nyre sten -, nyre-sygdom og orgel systemfejl. Kulhydrat afsavn kan også føre til ernæringsmæssige mangler.

Typer Mad og Kulhydrater

Kulhydrater er klassificeret som de simple og de komplekse. Mejeriprodukter, frugt og grøntsager er simple kulhydrater, der leverer nogle vitaminer, mineraler, proteiner, antioxidanter og fibre. Raffinerede kulhydrater og sukker udbredt i slik, kager, desserter, hvidt mel og sodavand er blottet for næringsstoffer, og betragtes som tomme kalorier. Raffineret sukker giver kalorier uden vitaminer, mineraler og fibre, og kroppen kan overleve uden dem. Komplekse kulhydrater, også kaldet stivelse, er rig på vitaminer A, C, E og K, B-kompleks vitaminer, kalium, jern og magnesium. Hele korn brød og korn, bælgfrugter, stivelsesholdige grøntsager, nødder og frø er fremragende kilder af komplekse kulhydrater og også indeholder fibre. Fiber er en kompleks kulhydrat, der er ufordøjelige i mave-tarmkanalen, men forbedrer fordøjelsessystemet sundhed. Høj-fiber kost kan beskytte mod diabetes, forstoppelse, fedme, divertikler og tyktarmskræft.

Kravet Om Kulhydrater

Den mindste anbefalede indtagelse af kulhydrat i kosten ligger 130 gram per dag. De fleste sundheds-og offentlige institutioner tyder på, kulhydrat indtag af 45 til 65 procent af den samlede kalorier med fokus på komplekse kulhydrater. Det anbefales, at den Amerikanske kost består af 10 gram kostfibre per 1.000 kalorier eller 20 til 30 gram kostfibre per dag.

Om Forfatteren

Diane Tomkin er registreret og har licens diætist med mere end 30 års professionel erfaring inden for klinisk ernæring. Som en ernærings-konsulent, hun løber en privat praksis i Long Island. Tomkin har en master ' s degree i sundhedssektoren administration og health uddannelse. Hun har undervist i kandidat-og bachelor-klasser på Long Island Universitetet.

ADVERT

Mest populære