Sund Kost >> Ernæring

Kan Laktose Intolerante Mennesker, Drikke Pulvermælk?

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret: 06 December, 2018

Der laktoseintolerans betyder, at din krop ikke gør nok af enzymet laktase, der nedbryder laktose i mælk. Laktose intolerance er ikke helbredes, så er du nødt til at administrere dine symptomer gennem din kost. Dette betyder, at du skal undgå eller begrænse alle fødevarer, der indeholder nogen form for laktose, herunder mælkepulver.

Hvad Sker Der, Når Du Indtager Laktose

Ikke alle, der har en laktasemangel erfaringer symptomer. Men hvis du er en af de få, der har negative virkninger fra laktose i mælk, vil du være ganske ubehageligt efter indtagelse af noget med laktose. Normalt laktase dekonstruerer laktose-en sukker fundet specielt i mælk fra animalsk oprindelse -- og brækker den i mindre sukker molekyler, som absorberer lige ind i din blodbanen. Når du er laktose intolerant, dem, laktose forbindelser rejse gennem din tarm relativt intakt, og din tarm arbejde hårdt for at slippe af fremmed stof. Som et resultat, du går igennem alvorlige abdominale kramper, gas, oppustethed og diarré efter indtagelse af laktose.

Mælkepulver Stadig Indeholder Lactose

Mælkepulver faktisk starter ud som almindelige flydende mælk. I løbet af behandlingen, den mælk, der går ind i en fordampning tank indtil for omkring en tredjedel af den væske fordamper, forklarer USA nødforsyning. Efter fordampning fase, at alle partier bliver blandet sammen til en ensartet mejeriprodukter. For eksempel, fedtfattig mælk, skal enten 1% eller 2% mælkefedt -- intet mere, intet mindre. Mejeri producenter tilføje eller fjerne mælkefedt, som er nødvendige, indtil partiet har en konsistent mængde af fedt. Eventuelle overskydende mælk, der ikke er standardiseret går ind i en spray tørretumbler med en meget høj varme. Slutresultatet er et fint pulver, deraf udtrykket mælkepulver. Det behøver ikke miste sin laktose undervejs.

Fødevarer for at Undgå

Det er klart, du skal undgå mælk, ost, yoghurt, is, og noget andet i den nedkølede mejeri sektion, hvis du er laktose intolerant. Men nogle gange er laktose-holdige fødevarer, der ikke er helt så indlysende. Da mælkepulver indeholder laktose, du bliver nødt til at undgå det og læse etiketter på fødevarer omhyggeligt for at sikre, at de er ikke lavet med skummetmælk. Du vil også nødt til at se ud til valle, tør mælketørstof, nougat, ostemassen og mælk biprodukter, som alle indeholder laktose. Disse ingredienser er ofte skjult i bagværk, nondairy creamers, forarbejdet kød, bagning mix, salat dressinger, korn og supper.

En Løsning: Enzym-Kosttilskud

Du kan være i stand til at forhindre ubehagelige bivirkninger opstår ved at tage et enzym supplement. Disse typer af over-the-counter medicin -- fås i form af tabletter eller flydende dråber -- påtage sig rollen af laktase i din tarm. De vil nedbryde enhver laktose i dit måltid eller drikke, men du er nødt til at tage dem, før du spiser eller drikker. Hvis du tager dem efter indtagelse af noget med mælkeprodukter, laktose vil ramme din tarm første og tillægget vil ikke komme i gang med at gøre sit job. Selvom disse lægemidler er generelt sikker, skal du altid tale med din læge først for at sikre, at de er et godt match for dig.

Særlige Hensyn

Ikke alene har du til at nix mælkepulver fra din kost, vil du også nødt til at være på vagt over for, hvad der er i din medicin kabinet. Nogle typer af receptpligtig medicin er lavet med forskellige derivater af laktose, så det er vigtigt at lade din læge og apotek vide om din laktose intolerance i god tid. Omtrent 20 procent af alle recepter indeholder laktose, herunder nogle p-piller, rapporter Cleveland Clinic. Et par over-the-counter medicin, som calcium tygger og mavesyre tabletter, også indeholder laktose. Tjek altid med dit apotek, hvis du er i tvivl om, om ingredienserne i en over-the-counter kosttilskud.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære