Sund Kost >> Sunde Måltider

Kan Jerntilskud Blive Knust Til Æblemos?

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret November 27, 2018

Flere Amerikanere er mangelfuld i jern end i noget andet næringsstof, siger Centers for Disease Control og Forebyggelse. Mens en varieret kost, kan hjælpe dig med at få nok, nogle mennesker kan have behov for jerntilskud til at nå deres anbefalede indtag. Hvis du har fået ordineret jerntilskud og har problemer med at sluge dem eller ikke kan lide smagen, så tal med din læge, før at knuse dem i fødevarer som æblemos. Dr. Jennifer Shu, en børnelæge på Children ' s Medical Group, siger, knusning medicin kan ofte ændre deres funktion.

Anbefalinger til Knusning jerntilskud

National Institutes of Health siger, at du bør ikke knuse, tygge, eller bryde ud alle p-pille form af jerntilskud, før du sluge det. Dette omfatter udvidede-release, regelmæssig eller belagt jerntilskud tabletter og både almindelige og udvidede-release kapsler. Alle disse former for jerntilskud er designet til at være synkes hele. Mennesker, der ikke formår at sluge kosttilskud bør konsultere deres læge.

Sluge Dem Hele

Mange kosttilskud, herunder jerntilskud, er fremstillet til at forblive intakt i maven, kun at udsende den mineralske langsomt under fordøjelsen i tarmkanalen, siger Shu. Knuse piller kan gøre dem smage bittert, og i tilfælde af extended-release tabletter, kan frigive strygejern alt for hurtigt. Hertil kommer, at de fleste af jern, du spiser, er absorberet af epithelial celler i den øverste del af tyndtarmen, ikke i maven. Indtagelse af kosttilskud hele sikrer korrekt intestinale absorption.

Den Rigtige Måde at Tage Dem

Du bør ikke tage jerntilskud med mad, selv om du kan sluge dem med frugt juice eller vand. Gang din dosis for enten to timer efter at have spist et måltid eller i det mindste en time før, da du vil absorbere mere jern med ingen andre fødevarer i dit tarmsystem. Du kan tage dem med mad som æblemos, hvis de kosttilskud, der giver dig dårlig mave, men du bør tale med din læge først. Ifølge Shu, nogle mennesker finder, at sluge intakt piller med æblemos er lettere end at forbruge dem med flydende. Da jerntilskud kan interagere med andre lægemidler, er det vigtigt at tage dem kun under en læges tilsyn.

Andre Muligheder

Alternative former for jerntilskud er tilgængelige, hvis sluge dem hele, med eller uden mad, som æblemos er ikke i orden. Spørg din læge, hvis du kan tage en flydende form af tillæg i stedet. Flydende jerntilskud komme som dråber, eliksirer og sirup, der kan være enten spises som de er eller blandet i vand eller juice. Du kan også finde en pille-sluge støtte som en, der er specielt designet kop eller en spray, der bruges til at belægge det nyttigt supplement.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære