Sund Kost >> Kost

Hvad Kan der Ske, hvis Nogen Er ved at Tage store Mængder af Vitamin Kosttilskud?

Vitamin kosttilskud kan være en fordel, og endog nødvendigt i visse situationer. For kvinder ved at blive gravide, for eksempel, en folinsyre supplement reducerer risikoen for at føde et barn med neuralrørsdefekter, og for både mænd og kvinder, skal behandle en vitamin-mangel med et supplement, der hjælper med at genopbygge næringsstof niveauer for optimal trivsel. Men for store mængder af vitamin, kosttilskud, uanset hvad din sundhed status, øger dine chancer for mave-ked, af at levere et barn med misdannelser, af hypercalcæmi og blødningsforstyrrelser.

Mave Forstyrret

Flere vitaminer forårsage mave-tarm-lidelse, hvis du tager dem ved høje doser. Under det dobbelte af den mængde af vitamin A og D-vitamin du har brug for hver dag, eller mere end 3.000 mikrogram eller 10 mikrogram, henholdsvis, kan resultere i kvalme og opkastning. Indtagelse af meget store mængder af C – vitamin- 2,000 milligram, eller omtrent 30 gange den anbefalede daglige indtagelse – fører til en mavebesvær og diarré.

Fosterskader

Når A-vitamin, der er til stede i kosttilskud, som preformed vitamin, retinol, snarere end vitamin forløber, beta-caroten, risikoen for at få et barn med misdannelser stiger med forbruget af mere end 3.000 mikrogram af dette næringsstof hver dag under graviditeten. Som et fedtopløseligt vitamin, A-vitamin, der ophobes i fedtvæv. Derfor indtager kun så meget som nødvendigt for hver dag hjælper med at forhindre toksicitet, og prænatal vitamin, kosttilskud bør ikke indeholde mere end 1.500 mikrogram.

Forhøjet Calcium

Som en anden fedtopløseligt næringsstof, D-vitamin er også gemt i dit fedtvæv og har potentiale til at forårsage alvorlige sundhedsskadelige bivirkninger, hvis de tages i høje doser. Dens rolle i forbindelse med optagelsen af calcium er forstørret, når du tager den daglige doser større end 10 gange det beløb, du har brug for. Den deraf følgende høje indhold af kalcium disponerer du til åreforkalkning, eller hærdning af arterierne, samt nyresten, hvis du har eksisterende lymfom eller histoplasmose.

Øget Blødningstendens

E-Vitamin, endnu et fedtopløseligt vitamin, udgør ingen risiko når forbruges i fødevarer, men høje doser af kosttilskud forstyrre den normale blodpropper proces. Ved at hæmme blodplade sammenlægning og blodets koagulation, dette vitamin fører til overdreven blødning, når du tager kosttilskud, der indeholder mere end den anbefalede dosis for en længere periode. Den anbefalede daglige dosis er 15 mg, men indtagelse af op til 1.000 milligram hver dag er usandsynligt, at forårsage sundhedsproblemer.

Overvejelser

Mens fedtopløselige vitaminer er særligt tilbøjelige til at forårsage bivirkninger ved høje doser, fordi de ophobes i dine fedtdepoter, vand-opløselige vitaminer kan også være farligt, når det indtages i store mængder. C-Vitamin, for eksempel, ikke kun resulterer i fordøjelsessystemet ked af, men også fører til overdreven jernoptagelsen, tandemaljen erosion og øget forekomst af nyresten, når du tager for meget. Overskydende niacin kan forårsage leverskader, mens både folat og vitamin B-6 er forbundet med neuropati ved høje doser.

Om Forfatteren

En forfatter siden 1985, Jan Annigan er offentliggjort i "Plante-Fysiologi," "Proceedings of the National Academy of Sciences," "Journal of Biological Chemistry", og på forskellige hjemmesider. Hun har en sports medicine and human performance certifikat fra University of Washington, samt en Bachelor of Science i dyr videnskaber fra Purdue University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære