Sund Kost >> Kost

Kan Grøn Te Giver Dig Dårlig Søvn?

Skrevet af Marie Dannie; Opdateret 09 December, 2018

Grøn te er lavet på den ugærede bladene af Camellia sinensis planten. En meget udbredt spise i hele verden, te blev først høstet, og er produceret i Indien og Kina. Grøn te indeholder den højeste koncentration af polyfenoler, en type antioxidant, end andre typer af te, der produceres fra den samme plante — sort og oolong. Samtidig med det har en række sundhedsmæssige fordele, grøn te naturligvis også indeholder koffein, som, hvis de indtages i for sent i dag eller i for store mængder, kan gøre det svært for dig at falde i søvn.

Indhold af koffein i Te

Grøn te indeholder naturligvis koffein, selv om mange typer af grøn te kan købes allerede er koffeinfri. Koffein indholdet i grøn te, i modsætning til populær tro, er ikke nødvendigvis mindre end andre former for te. Indhold af koffein i te er afhængig af en række faktorer, herunder alder af te, når der er høstet, sort te blade, den voksende metode og miljø, produktionsforhold, og den måde, det er forberedt — for eksempel, hvor længe te er rig.

Koffein Metoder

Grøn te, som andre te, kan være koffeinfri i tre forskellige metoder. Kommercielle koffein bruger enten ethylacetat eller kuldioxid til at reducere mængden af koffein i bladene til mindre end 0,4 procent af det te er tør vægt. Kuldioxid koffein betragtes som den bedste løsning som flere af smag og sundhedsmæssige fordele af te er bevaret. En at-home koffein metode, som ikke er godkendt til kommerciel koffein er at stejle te for en kort periode — omkring 20 sekunder — og så smide vandet ud, gør en ny servering af te med de våde blade. Kommercielle koffein fører til en til to tredjedele reduktion af alle sundhedsmæssige fordele, te, i henhold til te importør, Te Osv.

Anbefalet Forbrug

Ifølge MedlinePlus, mængden af te, der anvendes i undersøgelser, der varierer fra den ene til 10 kopper om dagen, selv om den fælles mængde grøn te er baseret på forbruget i de Asiatiske lande, der er omkring tre kopper om dagen. Dette beløb giver 240 til 320 mg polyphenoler per dag, hvis te er lavet af mæskning 1 teskefuld blade i 8-ounce af kogende vand. Ifølge University of Maryland Medical Center, en kop grøn te indeholder mellem 50 og 150 mg polyphenoler per portion. Hvis du tager grøn te-ekstrakt, at mellem 100 og 750 mg ekstrakt anbefales.

Bivirkninger af For Meget Grøn Te

At få alt for meget grøn te, enten i uddrag eller i flydende form kan føre til en række bivirkninger. Ud over problemer med at sove, over-forbrug af grøn te kan føre til forstoppelse, diarré, kvalme, en nervøs følelse og en følelse af rastløshed. I nogle tilfælde, en allergisk reaktion kan opstå, fra grøn te, herunder nældefeber, er en stramning i brystet, vejrtrækningsbesvær, hævelse i ansigtet, en hurtig hjertebanken og inkonsekvent humørsvingninger eller mentale tilstande. Søge lægehjælp omgående, hvis du oplever nogen af disse symptomer.

Om Forfatteren

Marie Dannie har været en professionel journalist siden 1991, med speciale i ernæring og sundhed emner. Hun har skrevet til "kvindens Egen", "Daily Mail", "Daily Mirror" og "Telegraph." Hun er en registreret diætist og har en Bachelor of Science grad med udmærkelse i food science fra University of Nottingham.

ADVERT

Mest populære