Sund Kost >> Sunde Måltider

Kan Godt Triglycerider Modvirke det Dårlige LDL Niveauer?

Alle triglycerider har potentiale til at være "god", fordi de levere fedtstoffer, som kroppen har brug for til at holde sig sund og producere energi. De bliver "dårlig", når du indtager mere end du har brug for. Niveauer af triglycerider i blodet er forbundet med din overordnede niveauer af kolesterol. Snarere end at modvirke LDLs, høje triglycerider øge dårlige LDL kolesterol og samtidig sænke gode HDL-kolesterol.

Triglycerider: God vs. Dårlig

Triglycerider er ikke kategoriseret som god eller dårlig på samme måde, som du har en god og dårlig kolesterol. De fleste af fedt i din kost, er i form af triglycerider. Disse triglycerider fylde godt roller, som leverer energi, give struktur til celler og isolerende organer. Når du spiser for mange kulhydrater, overskydende sukker i blodet går til leveren, hvor det omdannes til triglycerider. Uanset om de kommer fra kosten kulhydrater eller fedtstoffer, ekstra triglycerider og lagres som fedt. Mens de er en god kilde til energi, triglycerider og "dårlige", når de fører til vægt gevinst eller når indholdet i blodet bliver for højt.

Lipoprotein Gøre Forskellen

Triglycerider og kolesterol rejse gennem blodet inde i pakker kaldes lipoproteiner. Alle lipoproteiner indeholder protein, triglycerider og kolesterol. Den mængde af hver komponent, der bestemmer typen af lipoprotein, samt det arbejde, den udfører. Den lipoprotein, der er ansvarlige for gennemførelsen triglycerider at celler -- kaldes meget low-density lipoprotein, eller VLDLs -- indeholde mere triglycerider end andre lipoproteiner. Som de frigiver triglycerider, VLDL-rester bliver LDLs, i henhold til Medicinsk Biokemi Side. LDLs, eller low-density lipoprotein, er pakket med en stor mængde af kolesterol. Deres job er at cirkulere gennem dit blodbanen, levere kolesterol til celler, der har brug for det for vigtigt job.

Virkningen af Høje Triglycerider

Høje niveauer af triglycerider og LDL øger din risiko for at udvikle koronar arterie sygdom, men på forskellige måder. LDLs direkte årsag til åreforkalkning, som er grunden til, at de kaldes "dårlige kolesterol." Som et højt niveau af LDLs cirkulere i blodet, kan de holde sig til arterie vægge, bygge til plaques og begrænse strømmen af blod. Triglycerider alene vil ikke skade dine arterier, men de høje niveauer af triglycerider er forbundet med højere niveauer af LDLs, ifølge University of Rochester Medical Center. Triglycerider har en anden virkning på din kolesterol: det Gode kolesterol niveauer, der normalt gå ned, når triglycerider er høj.

Modvirker Dårlig Kolesterol

En anden type af lipoprotein -- high-density lipoprotein, eller HDL-er almindeligvis kaldet det gode kolesterol på grund af sin gavnlige virkning på kolesterol niveauer. HDLs indeholder mere protein og en lille mængde af kolesterol og triglycerider. Når HDLs er første gang syntetiseret i leveren, de er intet mere end en protein shell, som går gennem dit system, picking up kolesterol. Så HDLs bære kolesterol til leveren, hvor det er fjernet. På denne måde, din krop bruger HDLs til at sænke total kolesterol. HDLs også bære specialiseret antioxidant proteiner, som hjælper med at forhindre LDL fra at bryde ned og er knyttet til arterie vægge.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Pixland/Getty Images
ADVERT

Mest populære