Sund Kost >> Kost

Kan Gluten Påvirker Dit Humør?

Skrevet af Ellen Swanson Topness; Opdateret December 20, 2018

Gluten er et protein, som findes i korn, såsom hvede, byg, rug og spelt. Det bruges som ingrediens i de fleste brød, rundstykker, skorper, pasta og forarbejdede fødevarer. For nogle mennesker, gluten kan forårsage alvorlige sundhedsmæssige problemer. Cøliaki er et eksempel på dette, som selv en smule gluten kan skabe betydelig tarm betændelse. Nogle personer kan være gluten-følsomme, selv om de ikke har cøliaki. Huffington Post online rapporterede om en artikel, der er indsendt af "New England Journal of Medicine", der er opført 55 sygdomme, som er forårsaget af eller forværres af at spise gluten. Inkluderet i listen, var depression og angst.

Definition

En mulig sammenhæng mellem hjernens funktioner og malabsorption af gluten, ifølge de seneste undersøgelser, der er offentliggjort på Celiac.com. Selvom den primære symptomer på gluten sensitivitet er fundet i fordøjelseskanalen, nervesystemet kan også blive påvirket negativt. Forstyrrelse af cambios de humor, herunder depression og/eller angst, kan være en indikator på en gluten følsomhed.

Auto-immun Reaktion

Der er to mulige forklaringer på depression symptomer hos personer med gluten følsomhed. Det første vedrører hjerne og nervesystem involvering til en auto-immun reaktion, skabt af gluten. I en gluten-følsomme individuelle, kroppens immunsystem angriber sine egne væv, der forårsager betændelse. Betændelse i nervesystemet kan skabe problemer såsom depression eller angst. Cøliaki Centrale rapporter forskning, der viste, at patienter, der kæmpede med gluten-forårsaget humør problemer, såsom angst og depression kun havde fordøjelsessystemet symptomer 13 procent af tiden. Dette kan være grunden til, affektive lidelser, der er relateret til gluten sensitivitet er betydeligt under-diagnosticeret.

Protein Malabsorption

En anden mulig forklaring på humør problemer hos personer med gluten-følsomheder er, at stoffet griber ind med protein absorption. Det protein, der specifikt er mangelfuld på grund af denne malabsorption er aminosyren tryptofan. Tryptofan, der er ansvarlig for en følelse af afslapning og en følelse af velvære. Når mangelfuld, et individ kan løbe en højere risiko for at udvikle depression og angst.

Modstridende Undersøgelser

De undersøgelser, gluten er ikke afgørende. For eksempel, en undersøgelse, rapporteret i Celiac.com i forhold blodtilførslen til hjernen i behandlede versus ubehandlet cøliaki patienter. Efter et år, er det kun 7 procent af patienterne på en gluten-fri kost blev fundet at have abnormiteter i hjernen omsætning, mens 73 procent af de ubehandlede patienter havde abnormiteter. Dette er vigtigt, fordi hjernen omsætning problemer, der ofte er årsag til angst og depression. En anden undersøgelse rapporteret af Celiac.com bekræftet, at depression var til stede i en højere procentdel af cøliaki patienter end ikke-cøliaki patienter. Men forskningen ikke understøtter resultaterne, at en gluten-fri kost medvirket til at reducere depressive symptomer. Forskerne foreslog, at depression var relateret til reduktion i livskvalitet, der er forbundet med cøliaki snarere end effekten af gluten.

Om Forfatteren

Ellen Topness har været rådgiver på området mental sundhed i mere end 25 år. Hun har en Master of Arts i rådgivning. Gennem hele sin karriere, Topness har nydt at skrive artikler, digte og vignetter til fornøjelse. Hun har også udgivet en ny bog, "A Natural Disaster: at Lære at Overleve Mig selv."

ADVERT

Mest populære