Sund Kost >> Sunde Måltider

Kan Du Give Børn Senna Te?

Skrevet af Fred Decker; Opdateret November 27, 2018

Lejlighedsvis forstoppelse er en ubehagelig tilstand, som næsten alle oplever i løbet af et helt liv. Det kan være især prøver for børn, der er mindre vant til at håndtere gener fra langsom afføring. Hvis du bruger senna te dig selv for sin blide afførende, du måske være fristet til at forberede nogle til, at dit barn lethed, der nød. Mens senna er generelt sikkert, det udgør nogle potentielle problemer for de unge.

Børn og Senna

Senna, i blade, frugt eller pod form, betragtes som en stimulans, afførende, hvilket betyder, at det indeholder stoffer, -- kaldet sennosides, i dette tilfælde -- som irriterer slimhinderne i tarmene, der forårsager dem til kontrakten, og som resulterer i en bowel bevægelse. MedlinePlus tilråder, at senna er "sandsynligt sikker" til kort sigt brug hos børn ældre end 2 år. Men under medicinsk tilsyn er smart til enhver tid, at du giver en stimulerende laksantia til et barn.

Dosering Vanskeligheder

Den Amerikanske Herbal Products Association kræver af sine medlemmer til at rette et særligt sprog på etiketten af et produkt, der indeholder stimulerende afføringsmidler, herunder advarsel "overskrid ikke den anbefalede dosis." Overdosis er den store risiko i at bruge senna te hos børn. Naturlægemidler produkter generelt er let reguleres ved bedst, og variationer i mæskning tid kan indføre gætterier i dosis skøn med urtete i særdeleshed. Der variation i dosering, er grund til bekymring.

Bivirkninger

Ligesom andre afføringsmidler, senna, kan forårsage en række ubehagelige bivirkninger, herunder diarré, mavesmerter og-af særlig interesse -- blodig afføring. Det kan også nedbryder kalium i dit barns krop, hvilket mathed, kvalme eller endda fysisk kollaps. Hvis du oplever nogen af disse symptomer, skal du stoppe senna straks og kontakte din læge. Udvidet brug af senna eller andre afføringsmidler kan medføre gradvise tab af normal tarmfunktion i dit barn eller maskere symptomer på en mere alvorligt problem. Høje doser af senna-især sammen med andre afføringsmidler-kan være livstruende.

Før Du Forsøger Afføringsmidler

Forstoppelse hos børn kan ofte være knyttet til kosten spørgsmål eller opstår, fordi de bevidst holder sig tilbage afføring. Før du bruger senna te eller noget andet afføringsmiddel, så prøv et par justeringer til din rutine. Start med at sikre, at dit barn får tilstrækkelig væske, hvilket er afgørende for, at afføring dannelse. Gradvist øge den mængde af fiber i dit barns kost, der giver flere producere, bælgfrugter og fuldkorn. Afsætte masser af tid toilet samt-nybegyndere har brug for længere tid til at gøre næsten hvad som helst, efter at alle. Husk at støtte succes i stedet for skæld ud fiasko.

Om Forfatteren

Fred Decker er uddannet kok og certificeret fødevaresikkerhed træner. Decker skrev for Saint John, New Brunswick Telegraf-Tidende, og er blevet offentliggjort i Canada ' s Gæstfrihed og Foodservice-magasin. Han holdt positioner, der sælger computere, forsikring og investeringsforeninger, og blev uddannet på Memorial University of Newfoundland og den Nordlige Alberta Institute of Technology.

ADVERT

Mest populære