Sund Kost >> Kost

Hvad Kan Hørfrøolie Gøre for Kroppen?

Skrevet af Jan Sheehan; Opdateret November 28, 2018

Hørfrø olie kommer fra frøene af hørfrø anlæg. Forskning tyder på, hørfrøolie kan hjælpe fremmer hjerte sundhed, støtte vægttab og give andre sundhedsmæssige fordele. Meget af den forskning om, hvad hørfrøolie kan gøre for kroppen er foreløbig, dog. Mere forskning er nødvendig.

Hjælper Hjertet

Hørfrø olie indeholder en essentiel fedtsyre, kaldet alpha-linolen syre, eller ALA. Mennesker, der spiser en ALA-rig kost, som indeholder hørfrøolie, kan være mindre tilbøjelige til at dø af et hjerteanfald. Hørfrøolie kan hjælpe med at forhindre en fatal hjerteanfald ved at gøre blodplader mindre klæbrig, beroligende betændelse eller mindske risikoen for arytmi, ifølge University of Maryland Medical Center. Nogle undersøgelser viser, at hørfrøolie kan også sænke kolesterol. En gennemgang af forskningen på kolesterol og hørfrø, der er offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition" i 2009 fandt, at kolesterol-sænkende fordele af hørfrø var mest udtalt hos postmenopausale kvinder, og personer med forhøjet kolesterol. Flere undersøgelser tyder på, at en kost rig på omega-3 fedtsyrer, herunder ALA, kan også bidrage til at mindske blodtrykket.

Lindrer Overgangsalderens Symptomer

Randomiserede, kontrollerede forsøg tyder på, hørfrøolie kan hjælpe med at lette milde overgangsalderen symptomer, MayoClinic.com rapporter. Overgangsalderen begynder typisk omkring 50 år. For kvinder, der endnu ikke går gennem overgangsalderen, hørfrø kan være nyttige for menstruation brystsmerter. En foreløbig undersøgelse i kvinder, tyder på, at hørfrø-men ikke den olie, der stammer fra frø -- kan reducere brystet smerte, der er forbundet med en kvindes menstruationscyklus.

Hjælpemidler Vægttab

Fedtstoffer og er rige på omega-3 fedtsyrer, såsom hørfrø olie, kan øge kroppens stofskifte sats, der hjælper dig med at forbrænde fedt, i henhold til AskDrSears.com. Disse fedtsyrer tilskynde din krop til at lagre en slags flab såkaldte brune fedt, at hjemmesiden siger, hjælper kroppen brænder fedt. Men MayoClinic.com noterer sig, at der er begrænset forskning om virkningerne af hørfrø om fedme, så forvent ikke mirakuløse resultater.

Andre Sundhedsmæssige Fordele

I henhold til MayoClinic.com, hørfrøolie kan hjælpe med at forbedre symptomer på attention deficit hyperactivity disorder, eller ADHD. Brystkræft patienter kan også have gavn af hørfrøolie. I en Canadisk undersøgelse offentliggjort i "Molekylær Ernæring & Fødevarer Forskning" i 2010, hørfrøolie forhindret brystkræft tumorer vokser i cancer patienter. Derudover, en undersøgelse offentliggjort i "Pakistan Journal of Biological Sciences" i 2008 fandt, at en kombination af hørfrø olie og sesam olie styrket knoglen af rotter, hvilket tyder på de olier, der kan hjælpe med at forebygge knogleskørhed.

Overvejelser

National Center for Komplementær og Alternativ Medicin er finansiering af flere undersøgelser om de sundhedsmæssige fordele af hørfrø olie, men resultaterne vil ikke tilgængelige i flere år. I mellemtiden, NCCAM anbefaler, informere din sundhedspleje udbydere om nogen komplementære og alternative behandlingsformer, som du bruger. Dette omfatter at bruge hørfrøolie til at forbedre din sundhed.

Om Forfatteren

Jan Sheehan er en prisbelønnet medicinsk og ernæring forfatter, der trådte journalistik i 1992. Hun er en tidligere redaktør for "Forældre" magasin. Hun har også skrevet ernæring artikler til "Selvstændig", og "Fitness," "Ladies' Home Journal",", "Sundhed" og andre blade. Sheehan har en Bachelor i journalistik fra Purdue University.

ADVERT

Mest populære