Sund Kost >> Ernæring

Kan Du Tage Fiber Kosttilskud til at Blødgøre Afføringen?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret December 27, 2018

Få mindst 25 gram fibre hver dag, kan hjælpe dig med at holde din afføring blød og hjælpe din tarm fungerer korrekt, noter Drugs.com. Hvis du har forstoppelse og taburetter, der er tørre og hårde, idet visse typer af fiber kosttilskud kan hjælpe dig med at blødgøre din afføring og gøre dem lettere at passere.

Fiber for at Blødgøre Afføring

Både opløselige og uopløselige fibre kan hjælpe med forstoppelse. Fiber trækker vand ind i din afføring for at gøre det blødere, og gør også at din afføring fylder og opfordrer deres bevægelse gennem dit fordøjelsessystem tarmkanalen. Men nogle typer af fiber er mere effektive til dette formål end andre.

Bedste Type Fiber

For at tilføje bulk til afføringen, som også har tendens til at gøre afføringen blødere, klid er en af de mest effektive typer af fiber. Men, klid er for omfangsrig til brug i kosttilskud, så fiber kosttilskud normalt indeholder opløselige fibre som psyllium. Inulin kosttilskud ikke tilføjer bulk til afføringen, men både psyllium og methylcellulose kan være nyttigt for dem, der beskæftiger sig med forstoppelse, ifølge University of Florida Forlængelse. Men, du har brug for en større dosis af opløselige fibre for at opnå de samme virkninger som dem, man ville få med klid.

Fødevarer Versus Kosttilskud

Det er bedre at spise en kost fyldt med fiber-rige fødevarer til at holde afføringen blød, end at tage fiber kosttilskud til at blødgøre afføringen. Disse fødevarer kommer sammen med andre vigtige næringsstoffer som godt som fiber. De fleste tilfælde af forstoppelse kan løses, uden fiber kosttilskud eller andre afføringsmidler, i henhold til FamilyDoctor.org. Spise en bred vifte af vegetabilske fødevarer, herunder fuldkorn, frugt, grøntsager og bælgfrugter til at øge din fiber indtaget til det anbefalede niveau. Fiber kosttilskud bør kun anvendes efter samråd med din læge for at sikre, at de er sikre for dig.

Bivirkninger og Sikkerhed

Psyllium fiber kan udvide og udgøre en risiko for kvælning, hvis du ikke blander det med nok vand og drik det hurtigt, og at øge din fiber indtagelse pludselig kan forårsage bivirkninger, herunder gas, mavesmerter og oppustethed. Tager noget medicin, enten en time før eller to til fire timer efter fiber kosttilskud, da de kan interagere med medicin, herunder dem, der for diabetes, kolesterol og depression.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære