Sund Kost >> Ernæring

Kan Du Få Nok Protein Fra Bønner?

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret: December 02, 2018

Ikke alle af din protein kommer fra kød, æg, fisk eller mejeriprodukter. Nogle vegetabilske fødevarer, som bønner, er også pakket med protein. Du får nok protein fra bønner uden at skulle bekymre sig om alle de skadelige mættede og trans fedt, du får fra animalske fødevarer. Nyd dem som en varm side, bland dem med din omelet ingredienser, rulle dem op i en hel-hvede tortilla eller kast kølet bønner i din salat til at øge dit daglige indtag af protein.

Protein i Bønner

Sojabønner er en af de rigeste plante-baseret protein-kilder. Du vil få mere end 28.5 gram protein fra 1 kop kogte sojabønner. Kogte navy beans og pinto bønner har næsten 16 gram protein per kop. Udarbejdet kidneybønner og sorte bønner hver har et tilsvarende indhold af protein, der giver ca 15 gram 1 cup del. En dampende side af limabønner også indeholder 15 gram protein, hvilket gør en perfekt protein-rige side for en skål, som gør garbanzo bønner eller kikærter. Refried beans er en anden vej at gå, selv om du ønsker at vælge en sort, der er vegetar, ellers kan du få bønner, der er udarbejdet i svinefedt. En kop refried bønner tilbyder næsten 14 gram protein.

Protein Anbefaling

Da den gennemsnitlige mængde af protein i de fleste bønner er omkring 15 gram per kop, vil du få 9 til 30 procent af dit samlede behov for protein for en 2,000 kalorie diæt, bare fra den ene portion. Protein skal tage højde for 10 til 35 procent af din samlede kalorier hver dag, rapporter Centers for Disease Control og Forebyggelse. Fordi protein indeholder 4 kalorier i et gram, du vil bruge 50 til 175 gram dagligt i en 2,000 kalorie diæt, afhængigt af dit aktivitetsniveau.

Ufuldstændige Proteiner

Selvom du får masser af protein fra bønner, det er ikke komplet. Bønner er mangler i et eller flere af de essentielle aminosyrer man har brug for fra din kost. Hvis du spiser kød, mejeriprodukter, fisk eller skaldyr, du behøver ikke at bekymre dig – disse fødevarer, der allerede har alle de essentielle aminosyrer, som din krop kræver. Men, hvis du følger en vegetarisk eller vegansk kost, og er stærkt afhængige af bønner for at opfylde dit protein indtag, er du nødt til at have nogle andre type af plante-baserede proteiner i løbet af dagen. Du behøver ikke at bekymre dig om binding af proteiner i samme måltid. Har bare en anden plante protein, såsom nødder, brune ris, havregryn eller en fuldkorn pita, på et tidspunkt i løbet af dagen.

Madlavning Tips

Hvis bønner har en tendens til at gøre dig brus, forberede dem i god tid. Koge tørre bønner for 2 til 3 minutter ved hjælp af forholdet en del bønner til 10 dele vand – 1 pund bønner til 10 kopper vand, for eksempel. Efter kogning dække de kogte bønner, og sæt dem i køleskabet mens du sover, så skyl dem grundigt næste morgen. Denne proces bryder op til 90 procent af den ufordøjelige kulhydrater i bønner, der har tendens til at bidrage til gassiness, i henhold til MayoClinic.com. Efter at forberede de bønner, som du normalt ville kombinere en del bønner med tre dele væske og lad simre i mindst 45 minutter, afhængigt af typen af bønner, eller indtil de er møre.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære