Sund Kost >> Sunde Måltider

Kan Spise Stir-Fries Hjælpe Dig Med At Tabe Vægt?

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret 14 December 2018

Den bedste måde til at opnå og vedligeholde en sund vægt, er at afvise kortsigtede eller fad kostvaner og skabe en afbalanceret livsstil, som du kan holde i det lange løb. Stir-fry måltider fortjener en plads på din vægt-tab menuen, fordi de er spækket med nærende grøntsager og protein. Men den eneste måde wok-stegte fødevarer, der kan hjælpe dig med at tabe, hvis du begrænse den samlede kalorier og øge dit aktivitetsniveau.

Kalorie Kontrol

Når du tabe sig på en langsom og støt tempo på 1 til 2 pund om ugen, har du en bedre chance for at holde det ud, rapporter Centers for Disease Control og Forebyggelse. For at nå dette mål, du bliver nødt til at skære 500 til 1.000 kalorier dagligt. Wok-stegte fødevarer vil arbejde i en vægt tab plan, så længe du se portioner. Dette er især vigtigt, hvis din mad kommer fra en restaurant, fordi en typisk rækkefølge af kylling og grøntsager har 658 kalorier, i forhold til kun 145 kalorier i en 1-cup, der tjener. Forberede røre-yngel i hjemmet hjælper dig med at minimere kalorier ved at kontrollere mængden af højt kalorieindhold olier og saucer.

Lav-Energi-Tæt Måltider

Selvom portion kontrol er afgørende for at begrænse kalorier, der er en anden mulighed. Du kan reducere kalorier og forbruge en rimelig portionsstørrelse, hvis du vælger lav-energi tæt fødevarer. Energitæthed måler antallet af kalorier i et gram af mad, så lav-energi-tæt fødevarer, har færre kalorier per gram. Grøntsager er perfekte eksempler på lav-energi-tæt fødevarer tak til mængden af vand og fibre, de indeholder. Vand og fibre tilføje bulk uden ekstra kalorier. Stir-fry retter med masser af grøntsager oprette en lav-energi-tæt måltid, der kan hjælpe dig med at tabe vægt, mens man spiser nok til at føle sig fuld.

Næringsstof Vedligeholdelse

Som du reducere kalorier for at tabe sig, kan du også kommer til kort på næringsstoffer. Lynstegning hjælper med at øge næringsstoffer to måder. For startere, wok-stegning er en anbefalet madlavning metode til at holde på næringsstoffer, fordi det minimerer madlavning tid og ikke bruger vand. En røre-yngel er også en nem og lækker måde at arbejde nærende fødevarer i din kost, såsom magert protein og grøntsager. Brug en bred vifte af farverige grøntsager -- såsom gulerødder, løg, selleri, broccoli, svampe og peberfrugt -- for at få antioxidant fytokemikalier, fibre og en række vitaminer og mineraler. Fiber og protein yderligere støtte vægttab ved at du føler dig fuld og vedligeholdelse af mæthed i længere tid.

Sunde Valg

Sørg for protein i din stir-fry kommer fra lean kilder, såsom tofu, hvid-kød, kylling og svinekød-eller en lean nedskæring af oksekød som mørbrad eller mørbrad. Nødder giver protein og sunde fedtstoffer, som sænker kolesterol, men kun 1 ounce af jordnødder tilføjer 166 kalorier, så brug en lille mængde. Vær opmærksom på andre kilder til kalorier. For eksempel, 1 kop hvid ris har 205 kalorier. Nogle saucer indeholder ekstra olie, som er 40 kalorier per teske. Soja sauce har kun 11 kalorier i 1 spiseskefuld, men den samme del af peanut sauce leverer fire gange flere kalorier. Nogle saucer, især soja sauce, er meget høj i natrium. Købe mærker, der har færre end 140 mg natrium per spiseskefuld, og erstatte halvdelen af saucen til med balsamico eller ris eddike.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære