Sund Kost >> Kost

Kan Spise Mindre, Mere Hyppige Måltider Hjælpe Med At Sænke Triglycerider?

Triglycerider er en type fedt, der findes i dit blod og fedt celler. Høje triglyceridniveauer øge din risiko for hjertesygdom. Ideel blod niveauer for triglycerider er under 150 milligram per deciliter. Hvis din triglycerider er høj, forbrugende små, hyppige måltider uden at springe måltider kan hjælpe med at nedsætte din triglycerider, ifølge de Cleveland Clinic.

Fordelene ved Små Måltider

Overvægt og fedme er risikofaktorer for høje triglyceridniveauer. At spise små, hyppige måltider i stedet for store, større måltider kan forhindre dig fra at overspise, hjælpe med at kontrollere dit kalorieindtag, og holde dig på en sund kropsvægt. MayoClinic.com rapporter om, at hvis du er overvægtig, er ved at miste, bare 5 til 10 pund kan bidrage til at reducere høje triglyceridniveauer. Regelmæssig motion hjælper også med at reducere højt triglycerid-niveauer, og at spise små, hyppige måltider kan holde din energi niveauer højt før, under og efter din træning.

Hvad skal du Spise

Når du forsøger at sænke højt triglycerid-niveauer, hvad du spiser er lige så vigtigt, hvor meget og hvornår du spiser. Fuldkorn og andre høj-fiber fødevarer som frisk frugt, grøntsager, bælgfrugter, nødder og frø er nyttige til at sænke kolesterol og triglycerider, når de indtages i stedet for raffineret korn, sukker og mættet fedt. Fødevarer med højt indhold af omega-3 fedtsyrer, såsom fisk, valnødder, hørfrø, soja-produkter og rapsolie kan også hjælpe med at reducere høje triglyceridniveauer. En undersøgelse offentliggjort i 2010 i "Journal of the American College of Nutrition" fandt, at der i løbet af en 12-ugers vægttab program, fag, der forbruges pistacie nødder i stedet for saltkringler til en eftermiddagssnack havde signifikant lavere triglycerid niveauer efter bare seks uger.

Hvad med at Begrænse

Undgå eller begrænse raffineret korn, simple sukkerarter, mættet fedt og alkoholholdige drikkevarer til at hjælpe med at reducere højt triglycerid-niveauer, ifølge de Cleveland Clinic. Eksempler på fødevarer til at begrænse omfatter hvidt brød, hvide ris, slik, sukkerholdige drikkevarer, såsom almindelig sodavand eller sødet te, tabel sukker, honning, sirup, is, bagværk, slik og kager. I stedet vælger sukker-fri drikkevarer og høj-fiber korn som hele korn brød, hele korn pasta, almindelig havregryn, brune ris, bulgur og quinoa. På grund af forhøjet kolesterol og mættet fedt indhold, begrænse eller undgå for højt fedtindhold kød, almindelig ost, æg, æggeblommer, sødmælk, smør og is.

Overveje Fiskeolie

Ud over at spise små, hyppige måltider, opretholde en sund kropsvægt, motionere regelmæssigt, og tager en fiskeolie supplement kan hjælpe med at holde dit triglycerid-niveauer under kontrol. MedlinePlus rapporter om, at tage en fisk olie tillæg, der indeholder 375 mg af DHA og 465 milligram EPA kan medvirke til at reducere højt triglycerid-niveauer med op til 50 procent. Men tal altid med din læge, før du tager nogen form for supplement.

Om Forfatteren

Erin Coleman er registreret og har licens diætist. Hun har også en Bachelor of Science i ernæring og har omfattende erfaring med at arbejde som en helse-forfatter og sundhed pædagog. Hendes artikler er udgivet på forskellige sundhed, ernæring og fitness hjemmesider.

Foto Credits

  • salat på tallerkenen billede af Aleksej Kostin fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære