Sund Kost >> Ernæring

Kan Spise Mere Protein Metabolisme Hastighed?

Skrevet af Adam Cloe; Opdateret 14 December 2018

Fremskynde din metabolisme er et af de centrale trin til at tabe, da det giver dig mulighed for at forbrænde flere kalorier. At spise mere protein, må ikke medføre, at du på magisk vis kaste et par ekstra kilo, men det kan hjælpe dig med at forbrænde flere kalorier, især hvis parret med regelmæssig motion. Sørg for at tale med din læge eller en ernæringsekspert, før du foretager nogen større ændringer i din kost.

Protein-og muskelmasse

Selv om proteiner findes i alle typer af væv i din krop, en væv er særdeles tæt i protein: muskel. Når du træner, din krop, øger størrelsen på dine muskler ved at tilføje ekstra protein til muskel fibre. Dette kræver, aminosyrer, byggesten for proteiner. At spise mere protein giver din krop mere af disse aminosyrer til brug i at gøre muskel, med en potentiel direkte effekt på muskelmassen. Hvis du løfter vægte, spise mere protein kan øge din muskel masse gevinster.

Muskelmasse og Stofskifte

Mange forskellige faktorer, der påvirker dit stofskifte, herunder genetik, og nogle mennesker brænde kalorier mere let end andre. Selv hvis du har et naturligt langsom metabolisme, men for at øge din muskelmasse, vil give dig mulighed for at forbrænde flere kalorier. Den største bidragyder til dit stofskifte er dit basale stofskifte, som er hvor mange kalorier din krop forbrænder simpelthen at holde dig i live. Fordi muscle væv kræver mere energi end fedt, øge din muskelmasse vil øge dit basal stofskifte. I virkeligheden, den gradvise tab af muskelmasse som følge af aldring er en af grundene til vores stofskifte langsomt ned, når vi bliver ældre. At tilføje protein til din kost og motion kan hjælpe dig med at øge din muskelmasse, og dermed øge dit stofskifte.

Termiske Virkninger af Protein

Din krop brænder cirka 10 procent af de kalorier, du indtager, mens nedbryde mad til energi og næringsstoffer, som den kan bruge. Dette kaldes den termiske effekt af fødevarer. Protein især stimulerer den termiske effekt af mad, hvilket betyder, at kroppen forbrænder mere energi forarbejdning kosten protein, end det gør kulhydrater eller fedt. Lov til at fordøje protein derfor øger dit stofskifte, mere end andre næringsstoffer. Kost med højt protein kan også gøre dig føle sig fuld hurtigere, hvilket hjælper dig til at spise mindre.

Begrænsninger

Selvom at tilføje protein til din kost kan hjælpe med at øge dit stofskifte, højere indtag af protein vil ikke alene få dig til at forbrænde markant mere kalorier. Din muskelmasse, vil kun stige, hvis du kombinerer ekstra protein med øvelser såsom styrketræning. Hertil kommer, at mens det kan tage mere energi på at fordøje protein end andre former for energi, protein stadig indeholder kalorier, hvilket betyder, at hvis du spiser for meget af det, vil du stadig tage på i vægt. Udskiftning af raffinerede kulhydrater med højt proteinindhold, lavt fedtindhold fødevarer, der vil hjælpe dig med at tilføje protein til din kost uden unødvendige kalorier.

Om Forfatteren

Adam Cloe har været offentliggjort i forskellige videnskabelige tidsskrifter, herunder "Journal of Biochemistry." Han er i øjeblikket en patologi, der er bosiddende på University of Chicago. Cloe har en Bachelor i biokemi fra Boston University, en M. D. fra University of Chicago og en Ph. D. i patologi fra University of Chicago.

ADVERT

Mest populære