Sund Kost >> Ernæring

Kan Spise Havre Erstatte Grøntsager?

Hvis grøntsagerne ikke gøre din top 10 favorit fødevarer listen, kan du se efter måder at få deres ernæringsmæssige værdi. Hele kerner, såsom havre ikke indeholder mange af de samme vitaminer og mineraler, der findes i grøntsager, med et par undtagelser. Men, at få al den næring du har brug for hjælp med at spise en kost, der indeholder mange typer af fødevarer, herunder både fuldkorn og grøntsager.

Vitaminer og Mineraler

Grøntsager indeholder mange vitaminer og mineraler, der er nødvendige for et godt helbred. Havre giver også god ernæring, men de behøver ikke give alle de vigtige vitaminer og mineraler, der findes i grøntsager. Havre, når der sammenlignes med broccoli, en grøntsag, der er kendt for sine ernæringsmæssige fordele, helt uden vitaminer A og C. Både havre og grøntsager indeholder alle B-kompleks vitaminer, samt vitamin E og K. der Både indeholder almindelige mineraler som jern, calcium, magnesium, kalium og zink.

Fytonæringsstoffer

Havre og grøntsager, der begge kommer fra planter, der er rige på phytonutrients, kemikalier, der kan gavne immunforsvaret, eller som har en antioxidant virkning. Antioxidanter bekæmpe oxidation-en proces, der kan skade cellulære DNA-og kan bidrage til at forebygge kroniske sygdomme, herunder kræft, selv om American Cancer Society bemærk, at undersøgelser har ikke vist sig i denne forbindelse endegyldigt. Både havre og grøntsager indeholder mange fytokemikalier; gulerødder alene indeholder mere end 100 forskellige typer. At spise både havre og grøntsager er den bedste måde at få alle fytokemikalier, du har brug for.

Kulhydrater

Grøntsager og havre, der begge er rige på kulhydrater, er den hurtigste energikilde i fødevarer. Grøntsager og hele korn, havre, der begge også levere fiber, der hjælper med at reducere kolesterol, regulere din tarm og stabilisere blodsukkeret. En 1/3-cup servering af tør stegt havre indeholder 2.7 gram fiber, mens en 1/2-cup servering af rå broccoli indeholder 1,2 gram. Både havregryn og grøntsager har et lavt glykæmisk load, er et mål for mængden af tid, det tager kroppen at nedbryde og optage glukose i mad ind i din blodbanen. Både derfor er gode kulhydrat valg i forhold til simple sukkerarter.

Protein

Hverken havre eller grøntsager kan tjene som en vigtig proteinkilde, men de indeholder nogle proteiner. Hvis du følger en vegansk kost, og er afhængige af vegetabilske fødevarer, til at levere dit protein behov, både kan hjælpe dig med at opfylde dit protein behov. En 1/3-cup, der tjener tør havre forsyninger 3.55 gram protein. Dette skal sammenlignes positivt med rå broccoli, som har 1,2 gram protein pr 1/2-cup, der tjener.

Om Forfatteren

Registreret sygeplejerske med mere end 25 års erfaring inden for onkologi, arbejdskraft/levering, neonatal intensive care, infertilitet og oftalmologi, Sharon Perkins har også medforfatter og redigeret en lang række sundhedsmæssige bøger for Wiley "Dummies" - serien. Perkins har desuden omfattende erfaring med at arbejde i hjemmet sundhed med medicinsk skrøbelige pædiatriske patienter.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære