Sund Kost >> Kost

Kan Spise Havregryn Forårsage en vægtforøgelse?

Skrevet af Carly Schuna; Opdateret: November 19, 2018

Det er nemt at tænke, at du aldrig tager på i vægt, hvis din kost består af sunde fødevarer. Til en vis grad, at troen er baseret i virkeligheden, da fuldkorn som havregryn tilbyder langt færre kalorier og gram sukker og fedt end forarbejdede alternativer, hvilket betyder, at de er mindre tilbøjelige til at fremme vægt gevinst. Mindre sandsynligt er dog ingen garanti for, så det er stadig vigtigt at se, hvad og hvor meget du spiser.

Kalorie Tæller

Havregryn er ikke fri for kalorier, så hvis du spiser for meget af det, det er lige så sandsynligt at forårsage vægtstigning som alle andre fødevarer, især hvis du indlæse op din skål med kalorie-rige tilbehør. Ifølge USDA, 1 kop havregryn kogt med vand er ca 165 kalorier. Hvis du tilbereder din havregryn i mælk snarere end vand, du vil tilføje 150 kalorier. Smelter en spiseskefuld smør ind i din skål tilføjer omkring 100 kalorier, og opblanding i en pakket spsk brun sukker, tilføjer 50 kalorier. Tilføj en mellemstor banan, og dine havregryn vil have en anden 105 kalorier. Hele skålen kan pakke mere end 550 kalorier.

Sund Vægtøgning

At spise havregryn ofte eller af og til at øge kalorie indhold med nærende add-ins er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Hvis du er undervægtig, er det sundeste at sætte på et par pounds med næringsstof-rige fødevarer såsom havregryn. Academy of Nutrition and Dietetics foreslår jævnligt at forberede havregryn med mælk og serverer det med honning, tørret frugt, nødder og nøddesmør, mælkepulver og andre blande-ins til at intensivere sit samlede kalorie tæller.

At tabe Vægt med Havregryn

Regelmæssigt at spise havregryn uden en masse ekstra add-ins, der kan hjælpe dig med at tabe vægt. Hele korn havre har et højt niveau af fiber, som er forbundet med varig følelse af mæthed. Ifølge en 2016 artikel offentliggjort i tidsskriftet "Næringsstoffer", at spise havre i stedet for andre korn, der er knyttet til mere stabilt blodsukker niveauer, bedre kolesterol kontrol og samlede vægttab.

Overvejelser

Den nederste linje er, at enhver enkelt fødevare er sjældent, der er ansvarlig for vægtøgning eller vægttab. At spise havregryn vil ikke gøre dig tage på i vægt, men konsekvent at spise for mange kalorier. Når du nyder havregryn, holde det sundt ved at holde sig til en enkelt servering størrelse og minimere sukker, som du føjer til din skål. "Havregryn har en sundheds-halo," siger Dr. Brian Wansink, forfatter af "Mindless Eating: Hvorfor Vi Spiser Mere, End Vi Tror." "Folk tror, det er en meget sundere for dem, end det faktisk er, [men] man spiser det med alt for meget sukker knægte op kalorier. Så ikke at spise for meget!"

Om Forfatteren

Carly Schuna er en Wisconsin-baseret professionel skribent, redaktør og kopi editor/korrekturlæser. Hun har arbejdet med hundredvis af stykker af skønlitteratur, faglitteratur, børne-litteratur, har historier og corporate indhold. Hendes viden om mad, madlavning, ernæring og fitness oplysninger kommer fra en Niveau 1-personlig træning-certificering og mange års dybdegående undersøgelse.

ADVERT

Mest populære