Sund Kost >> Ernæring

Kan Spise Lige det, der Serverer Størrelsen på Fødevarer Hjælpe Dig med at Tabe Vægt?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret December 19, 2018

Selv små pakker af fødevarer, der kan indeholde flere portioner. Hvis du ikke betaler opmærksomhed til den portionsstørrelse, du kan spise mere end en portion uden at vide det. Mangedoble antallet af portioner du spise af kalorier per portion for at bestemme, hvor mange kalorier du spiser. At tjene dig selv portioner, der svarer til eller er mindre end den portionsstørrelse kan hjælpe dig med at tabe vægt.

Indflydelse af portionsstørrelse

Jo større portioner mennesker, der serveres, jo mere er de tilbøjelige til at spise, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition" i 2002. Undersøgelsens deltagere får en hovedret vejer 1.000 gram forbrugt 30 procent mere mad, end når de fik 500 gram del af den samme skål. Dette var tilfældet uanset køn, eller body mass index af deltagerne.

Servering Størrelser

Når du spiser forarbejdede fødevarer, du kan tjekke etiketten for at afgøre, portionsstørrelse. Men, friske fødevarer, som typisk er sundere, ikke kommer med ernæring etiketter. En servering af kød, fjerkræ eller fisk, der er 3 ounce, en servering af rå frugter eller grøntsager, som er 1 cup og for korn eller kogte grøntsager, en tjener er en halv kop. Spiser lige en skive brød, pandekager eller vafler på størrelse med en CD, 8 ounce af mælk, en halv kop af is, og en fjerdedel kop tørret frugt eller nødder.

Måle Din Mad

Mens det kan være fristende at øjet dine portioner, de fleste mennesker undervurderer, hvor meget de spiser. I stedet, bruge måling af kopper og skeer og en skala til at måle dine portioner. Så ved du, at du betjener dig selv den rigtige del. Når du ikke er hjemme, kan du bruge tilnærmelser, og forbruge et stykke kød størrelsen af din palm, et stykke frugt på størrelse med en tennisbold, en del af grønne bladgrøntsager størrelsen af to baseballs eller en portion pasta størrelsen af en hockey puck.

Overvejelser

Forbruge færre kalorier, end du forbrænder i løbet af din daglige aktiviteter vil medføre vægttab. Mens man spiser mindre portioner, som dem, der anbefales som en portionsstørrelse, kan hjælpe dig med at tabe, mange mennesker finder det lettere at tabe sig ved at indtage større portioner af fødevarer, der er lav i energi-tæthed, ifølge en undersøgelse offentliggjort i juli 2005 i "American Journal of Clinical Nutrition." Bouillon-baserede supper, salater, mange frugter og grøntsager og hele korn er lavt energiindhold, hvilket betyder, at du kan spise en stor del af disse fødevarer uden at forbruge mange kalorier. Når de forsøger at tabe sig, ikke kun mængden af mad, du spiser, men også typen af mad er vigtig. Spiser bare portionsstørrelse for primært energi-tæt eller højt kalorieindhold fødevarer, kan forlade dig følelsen sultne og føre dig til at spise for meget.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære