Sund Kost >> Sunde Måltider

Kan Spise Fisk Virkelig Forbedre Din Hjerne?

Skrevet af Maia Appleby; Opdateret December 27, 2018

De gamle koner' fortælling om fisk, der brain food kan være sand, ifølge Dr. John A. Boockvar, en assisterende professor i hjernen kirurgi ved Cornell University ' s Weill Medical College. "Medmindre det er fisk, der har en masse af kviksølv, er det ikke kommer til at skade dig, og vi ved, at det forbedrer hjernens funktion," fortalte han, "The New York Times." Forskere har fundet, at fedtsyrer og aminosyrer i nogle typer af fisk, der kan forbedre sundheden for din hjerne, gøre det til at fungere bedre.

Omega-3 Fedtsyrer

Når du spiser fedt, din krop tager omega-3 fedtsyrer ud af det, og bruger dem til at bygge hjerne-celle membraner. En sådan forbindelse er alfa-linolensyre, eller ALA, omega-3 fedtsyre, der findes i laks, sardiner, makrel og ørred, ifølge Franklin Institute. Fordi din krop bruger COOKIES til at producere docosahexaensyre, eller DHA, en mere kompleks fedtsyrer som opbygger din hjerne-celle vægge, spise disse typer af koldt vand fisk, kan det være gavnligt at din hjerne sundhed.

DHA-Mangel

Ifølge Ernst Schäfer, M. D., Tufts University, folk har tendens til at lave mindre DHA, som de bliver ældre, en faktor, der kan nedsætte deres kognitive evner. Efter en 9-årig undersøgelse af 900 ældre mennesker, Schaefer fandt, at de, der forbruges tre portioner fisk om ugen, havde en betydeligt lavere risiko for at udvikle sygdomme som Alzheimers sygdom og demens, end dem, der ikke gjorde. En DHA-mangel kan også forringe den mentale evne til yngre mennesker. Ved at sammenligne rotter med et tilstrækkeligt indtag af DHA til rotter, uden at det har forskere fra National Institute on Alcohol Abuse og Alkoholisme konkluderede, at rotter mangelfuld i DHA viste underskud i højere-ordens læring.

Protein og Aminosyrer

Din hjerne har brug for aminosyrer til at konstruere de neurotransmittere, der gør det muligt at kommunikere med resten af din krop. Ifølge Harvard University ' s Center for Health and the Global Environment, fisk giver en høj kvalitet kilde til protein, der indeholder en overflod af essentielle aminosyrer. De kaldes essentielle, fordi kroppen ikke kan lave dem selv, så skal du give dem via fødevarer. Din hjerne kan have gavn af fisk er høj-protein-indhold som godt. Forskere ved National Academy of Sciences fundet, at give af forgrenede aminosyrer, som er fundet i fisk protein, hjalp hjerne-skadet mus, klarer sig bedre på at lære opgaver.

D-Vitamin

D-Vitamin er et næringsstof ikke findes naturligt i mange andre fødevarer end fisk, er af afgørende betydning for korrekt hjernens udvikling og funktion. En undersøgelse offentliggjort i "Journal of Neurologi, Neurokirurgi og Psykiatri" sammenlignet mere end 3.000 Europæiske mænd i alderen 40 til 79 og fandt, at dem med højere D-vitamin niveau var bedre i stand til at behandle oplysninger i løbet af en neuropsykologisk test. De var også i stand til at tænke hurtigere, end mænd med lavere indtag af dette næringsstof. D-Vitamin hjælper også med at din krop absorbere calcium du tage i, at fremme den sunde funktion af hjernens nerver.

Om Forfatteren

Maia Appleby er en NASM-certificeret personlig træner med mere end 15 års erfaring i fitness-branchen. Hendes artikler har været udgivet i en lang række forskellige trykte magasiner og online publikationer, herunder den Gale Encyclopedia of Nursing and Allied Health, New Moon og Netværk Bodybuilding.com.

ADVERT

Mest populære