Sund Kost >> Kost

Kan Du Spise Oksesteg Deli Kød Under Graviditeten

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret November 27, 2018

Der er ingen bedre tid til at spise en sund og velafbalanceret kost end når du er gravid. Din ufødte baby er afhængig af næringsstoffer fra den mad, du spiser, til støtte for sund vækst og udvikling. Mens de fleste fødevarer er sikkert for dig at spise, mens du forventer, at andre kan udgøre en sundhedsmæssig risiko for, at du og din baby. Roastbeef deli kød bør kun spises, hvis de tilberedes ordentligt, fordi det kan forårsage en farlig sygdom, der kaldes listeriose.

Roastbeef Deli Kød

Roastbeef deli kød er en god kilde til protein og jern, to næringsstoffer, du har brug for i hele din graviditet. Protein støtte i dannelsen af aminosyrer og jern, hjælper med at producere sunde røde blodlegemer og kan også reducere din risiko for for tidlig fødsel. Roastbeef deli kød har flere ernæringsmæssige ulemper. Det er høj i natrium og mættet fedt, to ting, du bør begrænse i din graviditet kost for at forebygge usund vægtøgning og væskeophobning. Den deli kød kan også harbor farlige bakterier, der kan komplicere din graviditet og forårsage alvorlige sundhedsproblemer.

Listeriose

Deli kød af enhver art kan indeholde en bakterie kaldet Listeria monocytogenes, der forårsager alvorlig infektion listeriose. Gravide kvinder har en forhøjet risiko for listeriose, og der skal tages visse forholdsregler for at undgå at blive udsat for. Infektionen forårsager influenza-lignende symptomer hos gravide kvinder, men det kan også forårsage abort, dødfødsel eller for tidlig fødsel. Bakterierne kan også forårsage et ufødt barn til at udvikle en livstruende infektion, såsom bakteriæmi eller meningitis.

Anbefalinger

De bakterier, der forårsager listeriose trives i det kolde temperaturer af dit køleskab, så holder din roastbeef deli kød på passende temperatur vil ikke forhindre bakterier i at vokse. De bakterier, der er ødelagt med varme. Steam roastbeef deli kød, indtil den er dampende varm til at dræbe bakterier. Lad ikke andre fødevarer, du spiser for at komme i kontakt med saft af roastbeef deli kød. Juice kan også harbor den farlige bakterier og føre til infektion. Vask dine hænder grundigt efter håndtering af roastbeef deli kød for at undgå krydskontaminering. Undgå, at andre pålæg, unpasteurized mælk og bløde oste, som alle kan harbor listeriose, så godt.

Udskiftninger

Hvis du ønsker at fejle på siden af forsigtighed og undgå bare roastbeef deli kød samt andre pålæg, mange udskiftninger er til rådighed, der vil give masser af protein og jern, uden truslen om farlige bakterier. Kogt og hakket kylling eller kalkun kan erstatte deli kød i en sandwich. Makulere en kogt pot stege, hvis smag af oksekød er, hvad du er trang. En grillet ost sandwich er en anden erstatning, der giver en sund dosis af protein samt en god mængde af calcium.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære