Sund Kost >> Sunde Måltider

Kan Du Spise Mindre Og Tage På I Vægt?

Skrevet af Jody Braverman; Opdateret November 28, 2018

Mens en generel tommelfingerregel er at spise mindre får dig til at tabe vægt, der er grunde til, at du kan være pakning på pounds selv om din kost er sparsom. De typer af fødevarer, du spiser, din træning regime og visse livsstilsfaktorer kunne alle være med at bebrejde, hvis du er slankekure, men omfanget er stigende.

Spiser de Forkerte Fødevarer

Du kan spise mindre måltider eller mellemmåltider mindre ofte, men du kan spise fødevarer, der er særligt kalorie-tætte, og derfor, du ikke taber, men tager på i vægt. Mark Sisson af Mark ' s Daily Apple forklarer, at mange sunde fødevarer er høj i kalorier. Tage nødder, for eksempel. Du har måske hørt, at spise flere nødder forbedrer dit hjerte sundhed og kan endda føre til vægttab, men der kan være for meget af en god ting. Med næsten 200 kalorier per ounce, pekannødder bidrager med en masse kalorier i en lille mængde af mad, og kan nemt narre dig til at tro, at du spiser mindre, når du rent faktisk spiser mere, kalorie-wise.

Ikke Spiser Nok

Måske dit problem er, at du spiser for lidt, hvilket også kan hæmme din vægt tab resultater. Når du ikke spiser nok, din krop går i sult-tilstand, hvor det sænker stofskiftet-samt alle dine andre kropsfunktioner, -- for at spare energi. Så mens du tænker måske, at det giver god mening, at jo mindre du spiser, jo mere fedt du taber, du faktisk gør mere skade end gavn. I tillæg til nedsat fedt tab, du også kan sætte dit lean muskelmasse -- en af de vigtigste faktorer af dit stofskifte -- i fare, fordi kroppen vil begynde at bruge det som brændstof. Endelig, når du ikke tager i nok kalorier, du ikke har energi til regelmæssig træning, der er afgørende for fedt tab.

Opbygning Af Muskelmasse

Hvis du kombinerer din kost med hårdtslående sessioner i fitnesscentret, kan der være en meget enkel forklaring af din manglende evne til at tabe sig -- du få muskel. Fedt og muskler vejer det samme beløb, men muskler er tungere og fylder mindre. Så du kan være at spise sundt og at tage i færre kalorier -- og du vil sikkert kunne se en forskel på din krop og den måde dit tøj passer-men det tal på skalaen, kan være at gå op i stedet for ned. Må ikke bekymre dig, det er en god ting. Jo mere muskelmasse du har, jo højere er din hvile stofskifte, hvilket betyder, at du vil brænde kalorier på en højere kurs, selv når du ikke arbejder. Bare husk ikke at reducere din indtagelse af fødevarer for meget, når du er involveret i regelmæssig motion, fordi din krop har brug for kalorier og makronæringsstoffer at opbygge og vedligeholde muskler og fysiologiske funktioner.

Stress og kropsfedt

Du kan spise lige den rette mængde nærende mad, men hvis du er under en masse stress, dine hormoner kunne være, hvad der holder dig tilbage. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet "Obesity" i 2017, kronisk stress øger mængden af cortisol-kendt som stress-hormon -- i kroppen, som kan påvirke stofskiftet og lagring af fedt. Over tid, dette kan føre til vægtøgning, især i det abdominale område. Dette betyder, at en person, der er kronisk stressede, og en person, der er normalt rolig og indsamlede kan spise den samme kost, men den stressede person vil have en hårdere tid at slippe af med stædige maven fedt.

Hypothyroidisme

Hvis du har været på slankekure og motion, og du stadig ikke taber i vægt, bør du kontakte din læge, der kan undersøge en mulig underliggende sundhedsmæssige betingelser, der kan være skyld i det. En underaktiv skjoldbruskkirtel, kaldet hypothyroidisme, som er en fælles årsag. Skjoldbruskkirtlen spiller en stor rolle i regulering af stofskifte, og når det er underfunctioning, vægtøgning ofte opstår. Selv en mildt underfunctioning skjoldbruskkirtlen kan forårsage vægtøgning. Din læge kan udføre nogle tests for at finde ud af, hvis din skjoldbruskkirtel fungerer på den måde, det er meningen at.

Om Forfatteren

Jody Braverman er en professionel forfatter og redaktør, der er baseret i Atlanta. Hun studerede kreativ skrivning på American University of Paris og modtog en Bachelor i engelsk fra University of Maryland. Hun har også modtaget personlig træner certificering fra NASM og hendes 200 timers yoga lærer certificering fra YogaWorks.

ADVERT

Mest populære