Sund Kost >> Ernæring

Kan Du Spise Æg på en Gluten-Fri, Casein-Fri Kost?

Skrevet af Andrea Cespedes; Opdateret November 27, 2018

Hvis du har fået gluten intolerance, en allergi over for kasein eller har været rettet mod en gluten-fri, casein-fri kost, som din læge for en anden grund, såsom autisme, der er masser af fødevarer, du ikke kan spise, og du er nødt til omhyggeligt at læse ingrediens lister. En gluten-fri, casein-fri kost begrænser dit indtag af mejeriprodukter, hvede produkter, men heldigvis æg er stadig på menuen, der giver en værdifuld kilde til protein til morgenmad, salater, snacks og som en ingrediens, glutenfri, mejeri-fri bagværk.

Kasein: En Mælkeprotein

Kasein, sammen med valle, er det vigtigt protein i komælk, hvilket udgør omkring 80 procent af den samlede indhold af protein. Denne komplette protein indeholder alle de aminosyrer, som din krop har brug for til at opbygge magert væv.

Hvis kasein er et no-no på din kost, mælk fra alle pattedyr er off grænser. Så er ost af alle typer, herunder Parmesan, hytteost og creme ost. Andre mejeriprodukter, såsom kefir, yoghurt, smør og kaffe flødekande skal undgås. Æg er fint, men nogen røræg lavet med mælk eller ost er ikke tilladt.

Gluten: Et Protein, der Findes i Hvede

Mange gluten-holdige produkter kan indeholde æg, som en ingrediens, men det er den hvede, som du skal undgå, når du er gluten-fri. Gluten er et protein, som findes i hvede, der udløser inflammation og autoimmune reaktioner hos nogle mennesker.

Fødevarer med hvede mel, såsom pasta, pizza crust, brød, kiks, småkager, kager, bagværk og kager ud på en gluten-fri plan. Mange glutenfri bagværk lavet med alternative mel såsom ris eller kokos mel, der er til rådighed, og hvis de indeholder æg som bindemiddel – de er bare fine. Watch out for mejeriprodukter som en ekstra ingrediens i disse glutenfri produkter, men som eventuelle tilsatte mælk produkter har kasein.

Skjulte Kilder

Kasein og/eller gluten kan krybe ind overraskende steder. Supper, øl, salatdressinger og aromaer kan være kilder til hvede eller mælk derivater. For at undgå dem helt, forberede sig på de fleste af dine måltider i hjemmet, og bruger hele fødevarer, såsom proteiner og friske grøntsager eller frugter.

Æg er blandt en masse sunde proteiner, der også omfatter magert oksekød, fjerkræ, fisk og soja, der er sikre på en kasein-gratis, gluten-fri kost. Være på udkig efter proteiner, der kan have saucer eller krydderi-gnider, der indeholder mælkeprodukter eller gluten ingredienser.

Menu Ideer

Har æg på en gluten-fri, casein-fri kost til morgenmad – prøv dem stjålet, røræg i olivenolie, over let, eller hårdkogt med glutenfri toast, frisk frugt og et par ristede nødder. Til frokost, æg tilføje protein til en grøn salat, eller tjene som fyld til en sandwich lavet med gluten-fri, mejeri-fri brød. Har hårdkogt æg som en proteinrig snack, eller bruge dem til en hurtig middag – stegt og serveres over wok-stegte ris.

Om Forfatteren

Andrea Cespedes tjent sin ernæring legitimationsoplysninger fra Nutrition Therapy Institute i Denver, Colorado. Hun er også en personlig træner, master yoga instruktør, løbe coach, gruppe fitness instruktør og Ironman triathlet.

ADVERT

Mest populære