Sund Kost >> Sunde Måltider

Kan Du Spise Mælkebøtte Grønne Rå?

Skrevet af Alissa Fleck; Opdateret 17 December 2018

Mennesker kan ikke passe ukrudt i deres haver, men mælkebøtter—og visse andre ukrudt—er spiselige og kan bruges til et væld af kulinariske formål. Academy of Nutrition and Dietetics bemærker, at spiselige vilde urter, som mælkebøtte, smager godt, er lav i kalorier og er fyldt med vitaminer. Mælkebøtter er særlig høj i calcium-og vitamin A og C.

At spise og Forberedelse

Mælkebøtte, som andre vilde urter, kan fremstilles i en række forskellige måder. De kan være sauteret i olie -- til brug i gryderetter, for eksempel-eller spises rå i salater og sandwich. Academy of Nutrition and Dietetics gør dog opmærksom på, at vilde urter kan have en overvældende smag og bør være smag-testet på forhånd. Mælkebøtte bevarer sin sundhedsmæssige fordele, om spises rå eller kogt.

Lækre Muligheder

Den finere Madlavning hjemmeside beskriver smagen af mælkebøtte greens som jordiske, nøddeagtig og virker bitter, svarende til smagen af salat, endivie, eller radicchio. Det anbefaler parring mælkebøtte greens med bacon, gedeost, nødder og citron til at supplere smagen. Du kan spise alle dele af mælkebøtte—rødder, stængler, blade og blomster. En mulighed er at stege blomster i en dej og gør mælkebøtte æbleskiver. Folk har også indarbejdet mælkebøtter i flere drikkevarer: slibning rødderne til en kop kaffe-lignende drink, eller måske endda lave mælkebøtte vin.

Andre Spiselige Vilde Urter

Andre lignende spiselige vilde urter omfatter lambsquarters, amaranth, brændenælder, portulak og skovsyre, ifølge Academy of Nutrition and Dietetics. Hver af disse tilbyder en bred vifte af vitaminer og næringsstoffer, selv om de kan være bedst egnet til forskellige kulinariske tilberedninger end mælkebøtte. I modsætning til mælkebøtte, for eksempel, lambsquarters er generelt forberedt kogt som spinat, og ikke spises rå. En kop af denne kogte grønne pakker over 100% af dit daglige C-vitamin krav.

Hvor at Finde din Grønne

Academy of Nutrition and Dietetics advarer imod at plukke dine egne spiselige vilde urter, medmindre du er en ekspert. Ikke alene kan disse vilde urter har potentielt farlige ligner hinanden i karakter, at de kan indeholde skadelige pesticider. Den sikreste løsning er at afhente dine grønne ved en købmand eller farmer ' s market. Den finere Madlavning hjemmeside anbefaler på udkig efter mælkebøtte klaser, der er stive med mørkegrønne blade, der ligner en fintandet kam. Holde sig væk fra gul, slimede klaser.

Advarsel

Academy of Nutrition and Dietetics advarer om, at vilde grøntsager er høj i vitamin, K-vitamin, som kan gøre det blodprop hurtigere. Hvis du tager blodfortyndende medicin, du bør indtage vilde urter i forsigtig med mådehold, og kun med din læges viden.

Om Forfatteren

Alissa Fleck er en medvirkende skribent for flere af fællesskabets aviser i New York City. Hun skriver boganmeldelser for et online-magasin, og er vært for en månedlig læsning-serien. Fleck har også interneret i et litterært agentur og arbejdede som et universitet, undervisningsassistent. Hun har en B. A. i engelsk og en M. F. A. i kreativ skrivning.

ADVERT

Mest populære