Sund Kost >> Sunde Måltider

Kan Du Fordøje Kartoffel Hud?

Skrevet af Fred Decker; Opdateret November 27, 2018

Opvaskemaskine i enhver god steakhouse kan fortælle dig, at diners er skarpt opdelt på emnet potato skins. Nogle mener det er den bedste del af kartoffel, mens andre kræsent skrabe ud af kødet og lad kartoffel bag. Huden er helt spiselige, så dette er i høj grad et spørgsmål om personlig præference. For sundhed-bevidst diners, huden er tilføjet fiber og ernæring bør gøre det til standard indstilling.

En Hurtig Sammenligning

Data fra hjemmesiden HealthAliciousNess.com kan bruges til at skabe sammenligninger af en kartoffel og sin hud. I tilfælde af en stor bagt kartoffel -- ca 7 1/2 ounce -- kødet tegner sig for omkring tre fjerdedele af sin vægt, og huden til cirka en fjerdedel. På trods af denne forskel i vægt, hud indeholder fuldt dobbelt så meget fiber som kød, et gennemsnit på 4,6 gram i modsætning til kød er 2.3 gram. Huden indeholder også en høj procentdel af kartoffel ' s mikronæringsstoffer. Der indeholder C-vitamin, og mange af de B-vitaminer, folat, cholin, magnesium, mangan og kobber. Huden indeholder også næsten alle af kartoffel ' s strygejern, en fuld 23 procent af den anbefalede daglige tilførsel.

Ufordøjelige for en Grund

Selv om potato skins er både spiselige og nærende, de er delvis ufordøjelige. Dette er ikke en dårlig ting, og i virkeligheden er det i høj grad tilføjer, at kartoflen er kosten betydning. De ufordøjelige dele af kartoffel hud er opbygget af forskellige typer af cellulose, bedre kendt som uopløselige kostfibre. Selvom din krop kan ikke fordøje denne type fiber, det spiller en afgørende rolle i fæces dannelse og normal drift af din fordøjelseskanalen. Nogle uopløselige fibre findes i alle plante-baseret mad, men spiser dine kartofler med skind i høj grad øger mængden af kostfibre i din mad.

Opløselige Fibre

Andre former for fiber i plantebaserede fødevarer er beskrevet som opløseligt, hvilket betyder, at de opløses i vand og danner en gel. Denne kategori indeholder en række stoffer, såsom den velkendte pektiner, der gør din marmelade og gelé sæt. De fleste af fiber i din kartoffel hud er uopløseligt, men det gør tilføje til kartoffel samlede mængde opløselige fibre, som godt. Opløselige fibre har en række af demonstreret sundhedsmæssige fordele, såsom at sænke kolesterol i blodet og hjælper med moderat blod glucose niveauer ved at nedsætte optagelsen af sukker i din blodbanen.

Når Ikke At

Selv om potato skins generelt er nærende og kan tilføje meget til smagen af dit bagt kartoffel, nogle gange som de kunne og burde være fjernet. Enhver kartofler med synlige insektangreb, sorte områder eller overflade skimmel bør have disse sektioner fjernet, selvom den resterende hud kan være intakte, hvis du ønsker det. Hvis der er et grønt lag under huden, det er et væsentligt problem. Dette indikerer, at kartoflen har udviklet høje niveauer af giftige alkaloider, der kaldes solanine og chaconine, typisk fordi kartoflen er begyndt at spire, eller har været udsat for for meget lys. Disse alkaloider kan forårsage organskader eller endda døden, og bør ikke spises. Store kartofler kan være skrællet dybt for at fjerne alle spor af grønt, men mindre kartofler skal simpelthen kasseres.

Om Forfatteren

Fred Decker er uddannet kok og certificeret fødevaresikkerhed træner. Decker skrev for Saint John, New Brunswick Telegraf-Tidende, og er blevet offentliggjort i Canada ' s Gæstfrihed og Foodservice-magasin. Han holdt positioner, der sælger computere, forsikring og investeringsforeninger, og blev uddannet på Memorial University of Newfoundland og den Nordlige Alberta Institute of Technology.

ADVERT

Mest populære