Sund Kost >> Kost

Kan Diabetikere Spise Peberfrugter?

Skrevet af Krista Sheehan ; Opdateret November 21, 2018

Selv om frugter og grøntsager er hæfteklammer af en frisk og sund kost, mennesker med bestemte sundhedsmæssige betingelser kan være nødvendigt for at nyde dem i moderate mængder. Med ustabilt blodsukker og fraværende eller mangelfuld insulin, diabetikere skal omhyggeligt at tælle kalorier og kulhydrater for at opretholde deres sundhed. Men da peberfrugter er fyldt med fibre og relativt lav i kalorier og kulhydrater, de er et fremragende valg på en diabetes diæt.

Store Kost-Reglen

En af de store kost regler for diabetikere indebærer omhyggeligt at tælle kulhydrater. Mens kulhydrater er afgørende for kroppens energi-niveauer, kan de forårsage høje stigninger i blodsukkeret. Din læge kan hjælpe dig med at finde en passende kulhydrat indtag, baseret på din aktuelle sundhedstilstand og diabetes diagnose. Så, din kulhydrat tilskud vil blive fordelt blandt stivelse, sukkerarter og kostfibre.

Kulhydrater i Peberfrugter

De fleste peber indeholder omkring 5 til 7 gram kulhydrater pr kop rå grøntsager, selv om nogle, såsom hot chili peppers, kan indeholde så meget som 9 til 10 gram kulhydrater pr kop. Ifølge American Diabetes Association, peber betragtes som en nonstarchy grøntsager, hvilket betyder, at de fleste af de kulhydrater der findes i peberfrugter er i form af fiber. MayoClinic.com forklarer, at fiber ikke kun hjælper med at regulere blodsukkeret, men også nedsætter risikoen for hjertesygdomme.

Andre Sundhedsmæssige Fordele

Peber er også fyldt med vitaminer A og C, — kun 1 kop hakkede røde, gule og orange peberfrugter give mere end 100 procent af den anbefalede daglige værdi for både vitaminer. Ifølge en undersøgelse, der udkom i December 10, 2014 udstedelse af Antioxidanter & Redox Signalering, C-vitamin øger blodgennemstrømningen i patienter, der lider af ikke-insulin-afhængig diabetes, og K-vitamin hjælper med at aktivere de proteiner, der understøtter blodets koagulation. Alle nuancer af peber, der giver masser af kostfibre, folat, K-vitamin, beta-caroten og en række mineraler.

Menu Ideer

Rå peber giver en perfekt snack på deres egne og kan også være dyppet i salsa, hummus, guacamole eller yoghurt dip. Hakkede peberfrugter kan drysses på en salat eller skjules i tacos og sandwich. Brug peber for at tilføje smag og tekstur til pasta sauce eller hjemmelavet salsa. Sauter snittede peberfrugter til stir-fry retter eller fajitas. Skub peber bidder på spyd sammen med kylling, løg og svampe. Peberfrugter kan endda tjene som det vigtigste fundament for et sundt måltid. Efter fjernelse af de indre kerne og frø, ting med en blanding af hakket oksekød, hele korn ris og bønner i en fiber-rige, diabetic-venligt måltid.

Om Forfatteren

Krista Sheehan er et registreret sygeplejerske og professionel forfatter. Hun arbejder i en neonatal intensive care unit (NICU) og hendes tidligere sygepleje erfaring omfatter geriatri, pulmonale lidelser og hjemmesygepleje. Hendes faglige skrivning arbejder primært fokusere på de emner, der af fysiske sundhed, fitness, ernæring og positive ændringer i livsstil.

ADVERT

Mest populære