Sund Kost >> Kost

Kan Diabetikere Spiser Peanut Butter?

Skrevet af Courtney Winston; Opdateret November 21, 2018

Rig på umættede fedt og protein, er alle naturlige jordnøddesmør kan gøre et nærende supplement til måltider og snacks for personer med diabetes. Jordnøddesmør er et lavt indhold af kulhydrater holder blodsukkeret under kontrol, mens dens sunde fedtstoffer tilfredsstille appetitten for flere timer. Mens personer med diabetes bør begrænse deres del størrelse for at undgå vægtøgning, peanut butter kan stadig være et sundt supplement til en diabetisk diæt.

Ernæringsmæssige Fordele for Diabetes

I sin naturlige form uden tilsat fedt, sukker, sødestoffer eller, jordnøddesmør betragtes som en ernæringsmæssig kraftcenter. To spsk jordnøddesmør indeholder cirka 12 gram sund poly - og monoumættede fedtstoffer, og næsten 8 gram protein. Fordi der er ingen kolesterol og meget lidt mættet fedt i peanut butter, det er også egnede for mennesker med hjerteproblemer. Kulhydrat-indholdet af jordnøddesmør er minimal, med mindre end 7 gram per portion. På grund af dens lave indhold af kulhydrat, og høj sundt fedt og protein indhold, jordnøddesmør ikke hæve blodsukkeret.

Portionsstørrelse for Dem Med Diabetes

Ifølge American Diabetes Association, personer med diabetes bør indtage mere end 2 spsk jordnøddesmør på en snack eller et måltid. Selv om peanut butter ikke pakke en sund ernæring punch, det er også for høj i kalorier, og 2 spsk svarer til omkring 200 kalorier, eller 10% af det daglige kalorie behov for en 2,000 kalorie diæt. Personer, der er diabetiker, og som ønsker at tabe sig, kan du overveje at reducere deres del størrelsen af jordnøddesmør 1 spsk ad gangen, bare for at skære kalorier, men stadig høste nogle af de ernæringsmæssige fordele.

Sunde Snack Idéer

Diabetisk snacks bør ideelt set indeholde kulhydrat, fedt og protein, og jordnøddesmør opfylder fedt og protein krav. For at opfylde kulhydrat krav, personer med diabetes kan sprede et par spsk peanut smør på et stykke frugt, som f.eks et æble eller en banan, eller tilføje det til et par hele korn, kiks eller et stykke af fuldkorn toast.

Et Par Forholdsregler

Mens alle naturlige jordnøddesmør er passende på en diabetisk kost, andre peanut butters ikke. Lav-fedt jordnøddesmør anbefales ikke til diabetikere, fordi producenter tilføje ekstra sukker, når de lavere fedtindhold. Disse tilsat sukker ophøje indhold af kulhydrater og det kan få en negativ indvirkning blodsukker. Nogle af de mindre dyre peanut butters har også delvist hydrogenerede olier, eller trans fedtstoffer, tilsat som konserveringsmiddel. Transfedtsyrer bør ikke indtages på en diabetisk diæt. Personer med diabetes bør altid læse ingrediens etiketter og sørg for, at delvist hydrogenerede olier, ikke er blevet tilføjet.

Om Forfatteren

Dr. Courtney Winston er en registreret/autoriseret diætist, certificeret diabetes pædagog og den offentlige sundhed pædagog. Hun har en Master of Public Health fra University of North Carolina i Chapel Hill og hendes ph.d. - grad fra University of Texas Health Science Center. Dr. Winston blev anerkendt i 2012 med Academy of Nutrition and Dietetics ny Leder i Diætetik Award for staten Californien.

ADVERT

Mest populære