Sund Kost >> Kost

Kan Diabetikere Spise Chokolade?

Skrevet af Sharon Perkins ; Opdateret November 27, 2018

Hvis du har diabetes, kan du spise noget-selvom det muligvis ikke i de mængder, som du gerne vil. Der indeholder chokolade. Nogle typer af chokolade, som mørk chokolade, måske endda have sundhedsmæssige fordele, i moderate mængder. Portion kontrol er nøglen til at nyde fødevarer som chokolade, hvis du har diabetes, the American Diabetes Association rapporter. Mørk chokolade er rig på polyfenoler, planten stoffer, der virker som antioxidanter, og det er måske også hjælpe med at forhindre hjertesygdomme og sænke blodsukkerniveauet.

Typer af Chokolade

Alle chokolade er ikke skabt lige, i form af sundhedsmæssige fordele. Når det kommer til fødevarer med højt indhold af simple sukkerarter, at mindre er bedre, hvis du har diabetes. Mørk chokolade indeholder mere kakao og mindre sukker end mælkechokolade, så du kan spise lidt mere af det, hvis du er kontrollerende dine kalorier eller sukker indtag. Med mørk chokolade, jo højere procentdel af kakao, jo bedre er det for dig. Se for mørk chokolade med mindst 70% kakao, registreret diaetetiker Mitzi Dulan anbefaler. Hvid chokolade indeholder ikke kakao og højere indhold af kalorier og mættet fedt end mørk eller mælkechokolade.

Potentielle Fordele

Ifølge en undersøgelse, der udkom i januar 2015 spørgsmålet om ARYA Åreforkalkning, højt kakao polyfenol-rige chokolade sænker blodtrykket og insulin resistens hos patienter med diabetes og højt blodtryk. Insulinresistens begrænser optagelsen af glukose ind i cellerne, hvilket får blodsukkeret til at stige. Mennesker, der spiste hvid chokolade ikke oplever et fald i blodtryk eller insulinresistens. I en Britisk undersøgelse offentliggjort i November 2010 udstedelse af Diabetisk Medicin, diabetikere, der forbruges chokolade med højt kakao i til 16 uger oplevet et fald i total kolesterol og en stigning i high-density lipoprotein, også kaldet det "gode" kolesterol.

At Tælle Kulhydrater

Når du har diabetes, spise kan blive et tal spil. At holde styr på mængden af kulhydrat, du spiser hver dag, kan hjælpe dig med at holde dit blodsukker under kontrol. Din læge og diætist kan hjælpe dig med at planlægge en kost, der giver mulighed for nogle simple sukkerarter hver dag, og det beløb vil variere, afhængigt af dit blod glucose niveauer og aktivitetsniveau. De fleste af dine kulhydrater skal komme fra komplekse kulhydrater, fordi de hjælpe med at stabilisere dit blodsukker. Mængden af simpelt sukker i chokolade varierer, med 15 gram per ounce i mælk, chokolade, 15 gram i hvid chokolade og omkring 13 gram per ounce i mørk chokolade.

Risici

Visning af chokolade så godt for dig, kan friste dig til at spise mere af det, end du burde. Mens chokolade kan have visse sundhedsmæssige fordele, at spise for meget, vil føre til vægtøgning, antallet én risikofaktor for type 2-diabetes, ifølge Harvard School of Public Health. Tilføjelse af en 200-calorie bar med mørk chokolade uden at trække noget andet fra din kost vil tilføje de 1400 kalorier per uge til din samlede; i løbet af et år, vil dette føre til, at en 20-pund vægt gevinst, da det tager omkring 3.500 kalorier for at tage på 1 pund vægt. Erstatte en sukkerholdig snackbar med mørk chokolade i stedet.

Om Forfatteren

Registreret sygeplejerske med mere end 25 års erfaring inden for onkologi, arbejdskraft/levering, neonatal intensive care, infertilitet og oftalmologi, Sharon Perkins har også medforfatter og redigeret en lang række sundhedsmæssige bøger for Wiley "Dummies" - serien. Perkins har desuden omfattende erfaring med at arbejde i hjemmet sundhed med medicinsk skrøbelige pædiatriske patienter.

ADVERT

Mest populære