Sund Kost >> Kost

Hvad Kan Du Tage Hver Dag for at Lindre Forstoppelse?

Skrevet af Erica Kannall; Opdateret December 27, 2018

Hvis du har mindre end tre afføringer om ugen, og din afføring er hård og vanskelig at passere, at du lider af forstoppelse, ifølge Medline Plus. Kronisk forstoppelse er ubehageligt og usundt, men med et par ændringer i kosten, og regelmæssig fysisk aktivitet, kan du opleve forstoppelse lindring. Hvis du ikke kan se nogen ændringer eller forbedringer i afføring eller har pludselig abdominale kramper, ringe til din læge straks.

Vand

Mange mennesker bliver forstoppet som følge af mild eller svær dehydrering. Uden nok vand, vil din afføring bliver tør og hård og bevæger sig gennem din kolon for langsomt. Som et resultat, er det mere vanskeligt at passere, og du kan stamme til at have afføring. MedlinePlus foreslår, at drikke mindst 8 glas vand om dagen for at holde afføring blød og bevæger sig gennem din mave-tarmkanalen. Vand er afgørende for dit helbred og kan alene give forstoppelse lindring.

Kostfibre

En anden årsag til forstoppelse er en mangel på fibre i din kost. Uden fiber, er der ikke nok bulk i din fordøjelseskanalen til at holde afføringen bevæger sig. Du har brug for overalt fra 20 til 35 gram fibre om dagen, og kan få det ved at spise mere frugt, grøntsager, fuldkorn, og bønner. Opløselige fibre, såsom dem, der findes i æbler og havregryn, kan være særligt nyttigt. MayoClinic.com foreslår gradvist stigende fiber indtag for at forhindre, at gas og oppustethed.

Fiber Kosttilskud

Hvis du ikke er i stand til at opfylde dine fiber behov via kosten alene, kan du prøve at tilføje en fiber supplement. De fleste fiber kosttilskud er krydret pulver, som du blander med vand og drikke. Psyllium husk, en god kilde til fiber, er som regel den primære ingrediens. Ifølge en artikel offentliggjort i "Canadian Journal of Gastroenterology," langvarig brug af fiber kosttilskud er en sikker og effektiv behandling for forstoppelse. Men, sørg for at drikke masser af væske, som tilsat fiber uden væske kan forværre forstoppelse.

Svesker

Tørrede blommer, også kendt som svesker, er et fælles middel mod forstoppelse. Svesker indeholder fibre og sorbitol, sukker, alkohol, som kan være ansvarlig for dens effektivitet. En undersøgelse offentliggjort i 2011 i tidsskriftet "Alimentary Pharmacology and Therapeutics" så på virkningen af svesker på mennesker med kronisk forstoppelse, der spiste 50 gram, eller om 2 ounce per dag. Ved udgangen af tre uger, var deltagerne mere spontane afføring og blødere afføring. Forskerne bemærkede, at spise svesker daglig er sikkert, så det bør betragtes som den første behandlingsmulighed for mennesker, der lider af ubehagelige forstoppelse.

Om Forfatteren

Erica Kannall er en registreret diætist og certificeret sundheds/fitness specialist med American College of Sports Medicine. Hun har arbejdet i klinisk ernæring, fællesskab, sundhed, fitness, sundhed, coaching, rådgivning og food service. Hun har en Bachelor of Science i klinisk diætetik og ernæring fra University of Pittsburgh.

ADVERT

Mest populære