Sund Kost >> Sunde Måltider

Kan Ost Forårsage Fordøjelsesforstyrrelser Forstyrret?

Skrevet af Jessica Hendricks; Opdateret November 21, 2018

Mens ost er generelt sikkert at spise, nogle mennesker har svært ved at fordøje det, der kan føre til mavesmerter, gas eller oppustethed. Smerter eller problemer med fordøjelsen, efter at have spist ost kan være et symptom på laktose intolerance eller, i nogle situationer, for madforgiftning, der kræver akut lægehjælp.

En Synder: Lactose Intolerance

Laktoseintolerans er en af de primære årsager til dårlig mave efter at have spist ost. Når du ikke har nok laktase-fordøjelsesfremmende enzym, der er nødvendig for at nedbryde laktose, et naturligt sukker, der findes i mælk og mejeriprodukter -- din krop kan ikke fordøje ost korrekt. Laktose intolerance kan også være forårsaget af dårlig laktose absorption, hvilket laktose at passere ufordøjet ind i din kolon, der forårsager gas, oppustethed og mavesmerter.

Irritabel Tyktarm

Irritabel tarm syndrom symptomer omfatter mavesmerter, kramper, diarré og eventuelt forstoppelse. IBS kan være resultatet af en sygdom, eller det kan være en kronisk tilstand. Hvis du oplever smerter eller blødning på grund af irritabel tyktarm, er du nødt til at søge lægehjælp, da der kan være andre fordøjelses komplikationer. Højt fedtindhold fødevarer såsom ost, samt andre mejeriprodukter, kan forværre IBS, så du bør undgå dem. Men små mængder af lav-fedt, kulturperler mejeriprodukter, såsom hytteost eller yoghurt, ost, kan faktisk lindre symptomerne på IBS, eller, i bedste fald, forårsager færre problemer.

Madforgiftning aka Gastroenteritis

Gastroenteritis er også nogle gange kaldet madforgiftning og resultater, når foring af din mave og tarme bliver betændt. Det kan være forårsaget af en vifte af bakterier, herunder Listeria, Salmonella og E. coli, som kan findes i forurenede oste. Symptomer som kvalme, opkastning, diarré, kulderystelser, smerter og eventuelt feber. Gastroenteritis kan som regel behandles i hjemmet ved at undgå fast føde og indtagelse af klare væsker i op til 36 timer. Men hvis diarré eller opkastning har varet i 24 timer uden nogen tegn på forbedringer, søge akut medicinsk behandling. Hvis du mener, at du har indgået kontrakt med madforgiftning fra ost, holde en prøve, for at bringe til lægen for at bekræfte diagnosen.

Forebyggelse Af Maveproblemer

Forebyggelse af dårlig mave af at spise ost, afhænger af årsagen til tilstanden. Hvis du har laktose intolerance, stick med lav fedt, kunstigt fremstillede oste, for at undgå mulige komplikationer. Du kan også overveje at skifte til veganske oste, for at undgå alle laktose, eller vælge hårdt, i alderen oste såsom cheddar, Schweiziske og Parmesan, som de er naturligt lavt indhold af laktose. Hvis du har irritabel tyktarm, kan du overveje at hæve dit kostfibre forbrug, som en kost høj i fiber kan reducere symptomer på IBS. For at reducere risikoen for madforgiftning, store oste mellem 35 og 40 grader Fahrenheit i deres originale indpakning, eller stramt indpakket i plast, hvis der blev åbnet.

Om Forfatteren

Jessica Hendricks har arbejdet som professionel journalist til CBS og ABC News i de områder af sundhed, fitness og ernæring. Passioneret om vin, hun har også arbejdet for flere mad og drikke publikationer. Hun er indehaver af tre kandidatuddannelser i østeuropæisk kultur, journalistik og ernæring og diætetik.

ADVERT

Mest populære