Sund Kost >> Ernæring

Hvornår Kan Ammende Babyer Spise Rigtig Mad?

Skrevet af Bridget Coila; Opdateret December 27, 2018

At indføre en baby til fast føde, er en milepæl, som mange forældre ivrigt se frem til. Dog, før et barn kan begynde at spise rigtig mad, han skal være udviklingsmæssigt parat. Udvikling på forskellig måde i hvert baby, så det er vigtigt at genkende tegnene på, at dit barn er klar til faste stoffer i supplement til modermælken.

De Officielle Anbefalinger

Mens mange børnelæger anbefaler indførelse af faste stoffer til en baby, når de er mellem 4 og 6 måneder, denne henstilling er mere passende for formel-fed babyer end ammende babyer. De fleste større organisationer, sundhed, herunder World Health Organisation, American Academy of Pediatrics American Academy of Family Physicians og Health Canada, anbefaler, at ammede babyer, der kun får modermælk de første seks måneder af livet. Forsinke indførelsen af faste stoffer, indtil mindst 6 måneder nedsætter risikoen for allergi, mave-tarm-sygdom og overvægt i barndommen.

Tegn på Parathed

Før din baby kan med held at spise fast føde, han har behov for at sidde op på hans egne og holdt hans hoved op. En baby, der er klar til fast føde, skal også være i stand til at flytte mad fra den forreste del af munden til bagsiden af hans mund. Hvis du tilbyder babymad og dit barn blot lader det dryppe ud af hans mund i stedet for at synke det, mundtlig kontrol, kan ikke være helt sofistikerede nok til at håndtere fast føde. Et andet tegn på, at din baby kan blive klar til at prøve faste stoffer er et vist interesse i at se de fødevarer, du og andre medlemmer af familien spiser, og udtrykker et ønske om at prøve disse fødevarer ved at nå ud til prøve og få fat i dem.

Start Faste Stoffer

Der er mange forskellige måder at introducere dine ammede barn til faste stoffer. Mange forældre vælger at indføre baby korn første gang, mens andre starter med purees eller let-at-forstå finger fødevarer. Fordi en ammende baby ' s jerndepoter begynder at løbe ud mellem 6 til 9 måneders alderen, bør du introducere høj strygejern fødevarer såsom kød tidligt i processen. For ammende babyer, den specifikke mængde fast føde, er ikke vigtigt, fordi barnet skal stadig få de fleste af sine kalorier fra modermælk, indtil mindst sin første fødselsdag. Hvis du vælger at stoppe med amning, før din baby fylder 1, give ham formel som en erstatning indtil sin første fødselsdag. En kost, der indeholder komælk eller faste stoffer, der kun kost er ikke hensigtsmæssigt for et barn under 12 måneder gamle.

Overvejelser

I de fleste tilfælde, at modermælk kan give alle de ernærings-en baby har brug for et godt stykke ud over de seks-måneders mark og indtil 12 måneder i nogle tilfælde, så der er ingen grund til at haste indførelsen af faste stoffer, hvis du føler, at dit barn ikke er udviklingsmæssigt parat. Ammende mødre, der vælger at forsinke indførelsen af faste stoffer ud over 6 måneder i den alder kan være nødvendigt at tale med en børnelæge om at skabe et jerntilskud til baby hvis hun udvikler lavt jern niveauer. Din børnelæge kan administrere en blodprøve for at bestemme dit barns blod jern niveauer. Hvis du har en familie historie af svær fødevareallergi, din baby ' s børnelæge kan anbefale at vente, indtil hun er 9 til 12 måneder gamle for at indføre faste stoffer.

Om Forfatteren

Bridget Coila har specialiseret sig i sundhed, ernæring, graviditet, pet og forældrerollen emner. Hendes artikler har optrådt i Ilt, Dansk Fitness og på forskellige hjemmesider. Coila har en Bachelor of Science i celle-og molekylær biologi fra University of Cincinnati, og mere end 10 års medicinske forskning oplevelse.

ADVERT

Mest populære