Sund Kost >> Ernæring

Kan Din Krop Producere Kulhydrater, Protein Indtag?

Skrevet af Suzanne Fantar; Opdateret December 27, 2018

Din krop er afhængig af tre klasser af næringsstoffer til at opfylde sine energiske behov: kulhydrater, protein og fedt. Det er i sidste ende nedbryder alle fordøjelige kulhydrater til glucose, en af de enkleste kulhydrater og kroppens primære brændstof. Nogle væv, såsom hjernen, røde blodlegemer, nyrer, hornhinder, testikler og muskler, har brug for en jævn tilførsel af glukose for at fungere optimalt. Når det er nødvendigt, din krop gør glukose fra andre næringsstoffer end kulhydrater, nemlig, proteiner og fedtstoffer. Den proces, der er involveret hedder glukoneogenese.

Makronæringsstoffer Energi Udbytte

Proteiner og kulhydrater udbytte 4 kalorier per gram. Med et udbytte på 9 kalorier per gram fedt giver mest energi ved at tabe sig, men de fordøje langsommere end proteiner og kulhydrater gør. Kroppen foretrækker kulhydrater, da de er den hurtigste energikilde. Når kulhydrater bliver utilgængelig, vil din krop vender den første til protein som alternativ brændselskilde, og for det andet fedtstoffer.

Kulhydrat og Protein Brug

Når du spiser for mange kulhydrater eller for meget protein, som din krop gemmer på nogle af de overskydende fedt. Overskydende carbs også ende op i din lever og muskler i form af glykogen. Mellem måltiderne eller i en overnatning hurtigt, din krop vandhaner i glykogen butikker for at få den glukose, det har behov for energi. Ifølge biokemiker Pamela Champe, Ph. D., glykogen butikker kan nære din krop for 10 til 18 timer. Efter at have kørt ud af glykogen, begynder din krop at nedbryde protein, for at gøre glukose.

Proteinindholdet Roller

Protein spiller væsentlige roller i vækst og udvikling af den menneskelige krop, væv reparation, muskel-masse vedligeholdelse, immunforsvar, hormon-og enzym-produktion. Produktionen af energi ikke er den primære funktion. Dog, som tidligere nævnt, at kroppen kan nedbryde væv, protein for at gøre glucose det behov, når kulhydrater er ikke tilgængelig. Det er en af årsagerne til, at folk har tendens til at miste muskelmasse under en langvarig hurtig. Hvis du spiser nok protein til at vedligeholde muskelvæv, din krop vil bruge nogen yderligere kosten protein til at fylde i energi huller.

Anbefalinger

Den gennemsnitlige voksne skal spise 0.8 gram protein per kilo kropsvægt, eller omkring 10 til 35 procent af din samlede daglige kalorier. Hvis du deltager i regelmæssig vægttræning for at opbygge muskler, dit protein behov vil falde mod den højere ende af dette interval. En potentiel ulempe ved at spise masser af protein er, at protein metabolisme udgivelser urinstof som et affaldsprodukt og trækker vand ud fra dine nyrer, indstilling dig op for dehydrering. For at kompensere, og den Amerikanske Diætetiske Association anbefaler øget indtag af vand, som du øge protein indtag.

Om Forfatteren

Suzanne Fantar har været at skrive online siden 2009 for at få afløb for sin passion for fitness, ernæring og sundhed. Hun nyder at forske og skrive om sundhed, men også tager interesse i familiens problemer, poesi, musik, Kristus, natur og læring. Hun har en bachelor-grad i biologi fra Goucher College og en MBA i healthcare management fra University of Baltimore.

ADVERT

Mest populære