Sund Kost >> Ernæring

Hvordan Kan Bananer Hjælpe Atleter?

Skrevet af Maia Appleby; Opdateret November 27, 2018

Atleter, der bruger store mængder af energi, er afhængige af god ernæring for at opretholde og forbedre deres præstationer. Med omkring 120 kalorier og 16 gram sukker, en banan ' s høje indhold af kulhydrater kan give dem et hurtigt energi-boost, og1.5 gram protein for at hjælpe med at fodre deres muskler. En banan indeholder også en gavnlig kombination af vitaminer og mineraler, der arbejder sammen om at hjælpe atleter genopbygge blodlegemer og forblive årvågen og energisk.

Kalium

Kalium, som arbejder med natrium, vand og andre næringsstoffer for at kontrollere dit blodtryk, er forarmet gennem en atlet muskler og sved under træning. Selv om the Institute of Medicine ' s Food and Nutrition Board anbefaler, at voksne får 4.7 gram kalium per dag, atleter kan have brug for mere end det for at forhindre en kalium-mangel, som kan forårsage en farlig stigning i blodtrykket. En banan indeholder næsten 500 milligram af kalium, der giver atleter en hurtig dosis af det vigtige mineral.

Tyrosin

At være i spillet, mentalt er afgørende for en atlet ' s succes. En banan indeholder 12 mg af tyrosin, en aminosyre, der ifølge Franklin Institute, kombinerer med en banan er vitamin indhold til at hjælpe din hjerne producerer noradrenalin, et kemikalie, der svarer til dopamin. Dette kan forbedre en atlet ' s opmærksomhed, evne til at fokusere og grad af motivation, der gør en banan, en god vand-pause snack i løbet af et spil eller idrætsbegivenhed. Mandler, græskarkerner, lima bønner, avocado og sesamfrø indeholder også tyrosin. Der er ingen officielle anbefalinger for dagligt indtag af tyrosin. Forskere studerer søvnmangel på Pennington Biomedical Research Center gav patienter 150-mg doser af tyrosin, men University of Maryland Medical Center anbefaler, at spørge en læge eller ernæringsekspert, hvor meget du bør få.

Vitamin B-6

Fordi atleter nødt til at modstå længere perioder af fysisk anstrengelse, de har brug for mere vitamin B-6 end andre mennesker. Vitamin B-6 hjælper din krop med at frigive energi fra næringsstoffer og kan sænke din risiko for hjertesygdomme og visse former for kræft, ifølge National Institutes of Health ' s Kontor af Kosttilskud. En banan giver dig .5 milligram vitamin B-6, forsyne dig med, at omkring en tredjedel af dit anbefalede daglige indtag for det pågældende næringsstof.

Jern og C-Vitamin

Jern hjælper din krop med at transportere ilt under aerobe aktiviteter og mennesker, der regelmæssigt deltage i anstrengende motion er særligt modtagelige over for jern mangler, i henhold til Sport Ernæring Afdeling i Montana State University. En banan giver dig .35 milligram jern og 12 milligram C-vitamin, som hjælper nye celler til at danne og understøtter dit immunforsvar. Under disse næringsstoffer, der findes i den samme mad er en fordel, fordi C-vitamin hjælper kroppen med at absorbere kosten strygejern.

Om Forfatteren

Maia Appleby er en NASM-certificeret personlig træner med mere end 15 års erfaring i fitness-branchen. Hendes artikler har været udgivet i en lang række forskellige trykte magasiner og online publikationer, herunder den Gale Encyclopedia of Nursing and Allied Health, New Moon og Netværk Bodybuilding.com.

ADVERT

Mest populære