Sund Kost >> Ernæring

Kan en Banan Give Dig et Boost af Energi, Før du Kører?

Skrevet af Maia Appleby; Opdateret November 27, 2018

At indarbejde bananer i din kost er let. Bananer gå godt med mange høj-protein fødevarer, herunder jordnøddesmør, og er lækker blandet ind i en smoothie eller en protein shake. En banan er en kombination af komplekse kulhydrater, naturlige sukker, aminosyrer og hjerne-styrkelse af de mineraler, der gør det til en gavnlig mad for atleter og fitness-entusiaster. Med 3,5 gram fiber og 1,5 gram protein, kan det også hjælpe med at afværge sult i længere perioder end fødevarer med raffinerede kulhydrater.

Kliniske Forsøg

I en undersøgelse offentliggjort i the Public Library of Science ' s journal "PLoS ONE" i Maj 2012, forskere sammenlignede resultaterne af udholdenhed atleter, der havde enten bananer eller en 6 procent kulhydrat drikke, før deres træning. De to grupper gav lignende resultater med hensyn til ydeevne foranstaltninger, blod glucose niveauer, oxidativt stress og immunsystemet foranstaltninger. Generelt, forskerne konkluderede, at spise bananer før og under langvarig og intensiv motion er en effektiv måde at holde din krop næring og for at opretholde en god præstation i hele din træning.

Tyrosin

Selv om en banan kun har cirka 1,5 gram protein, protein på, det giver dig 12 milligram af tyrosin, en essentiel aminosyre, der hjælper din hjerne producerer noradrenalin. Når din noradrenalin systemet aktiveres, eller det har indvirkning på store områder af din hjerne, der påvirker dit niveau af årvågenhed og din indre belønning, ifølge Rice University. Tyrosin skaber neurotransmittere, der fremmer årvågenhed, motivation, hukommelse og evne til at fokusere, ifølge Franklin Institute.

Vitamin B6

En stor banan giver ca .5 mg B6-vitamin, et næringsstof, som kan sænke din risiko for hjerte-kar-sygdom og visse former for kræft, ifølge National Institutes of Health. NIH anbefaler, at voksne får 1.3 til 1.5 mg B6-vitamin om dagen. B6-Vitamin hjælper kroppen med at producere hæmoglobin, som er ansvarlig for at transportere ilt fra lungerne til hver eneste celle i kroppen, en vigtig del af enhver aerob aktivitet.

Naturligt Sukker

En stor banan har 16.6 gram sukker, ifølge det AMERIKANSKE Department of Agriculture. Sukker i en banan er forskellige fra raffineret sukker i kager og slik, dog. Din krop bruger den naturlige sukker i bananer, fructose, til at producere glucose, som giver næring til din hjerne og giver dig energi. Fruktose årsager frugt, der har et lavere glykæmisk indeks end fødevarer med raffinerede kulhydrater, hvilket gør frugt, en mere sikker form for energi for mennesker med diabetes, ifølge American Diabetes Association,

Om Forfatteren

Maia Appleby er en NASM-certificeret personlig træner med mere end 15 års erfaring i fitness-branchen. Hendes artikler har været udgivet i en lang række forskellige trykte magasiner og online publikationer, herunder den Gale Encyclopedia of Nursing and Allied Health, New Moon og Netværk Bodybuilding.com.

ADVERT

Mest populære