Sund Kost >> Sunde Måltider

Kan en 1 År Gammel Spise Tun på Dåse Fisk

Skrevet af Sharon Perkins ; Opdateret November 21, 2018

Fisk har mange ernæringsmæssige fordele for din 1-år-gammel. Men fisk kan også bære høje niveauer af miljøgifte som kviksølv. Din 1-år-gamle kan spise tun på dåse, så længe du begrænse sit indtag og vælge den tun laveste i kviksølv niveauer. Fisk har også høj allergifremkaldende potentiale. Når du begynde at give dit barn tun, se omhyggeligt for tegn for en allergisk reaktion, og du kan ikke starte nogen andre nye fødevarer til mindst tre dage. Babyer kan spise fisk, herunder tun på dåse, til enhver tid, efter de er fyldt 6 måneder, men tal med din børnelæge første.

Fordele for Børnene

Tun på dåse er et højt indhold af omega-3 fedtsyrer docosahexaensyre og eicosapentaensyre, mere almindeligt kaldes EPA og DHA. Omega-3 fedtsyrer støtte i hjernens udvikling hos børn og unge, kan også gavne dit barns visuelle udvikling. Det er svært at få omega-3 fedtsyrer i din kost på grund af de få fødevarer, der leverer dem. Mens du også kan tage fisk olie kosttilskud, er det bedst at få næringsstoffer fra fødevarer.

Potentielle Risici

Havene er blevet forurenet med kviksølv og andre giftstoffer såsom polychlorerede biphenyler, bedre kendt som Pcb ' er eller dioxiner. Disse toksiner, der er ikke forekommer naturligt i havet; de finde deres vej til havet fra industrielt affald. Tun, en stor, fed fisk, kan indeholde store mængder af kviksølv og andre skadelige stoffer. Toksiner ophobes i fedtvævet, at bygge op over tid. Kviksølv kan forårsage skader på hjernen, hvis niveauet stiger for højt; spædbørn, børn og fostre er særligt modtagelige. Tidlige tegn på kviksølvforgiftning omfatter træthed, følelsesløshed i fingre og tæer, og sløret syn.

Typer og Mængder

Gulfinnet tun, en stor fisk, har et højere indhold af kviksølv end bugstribet bonit, en mindre tun, der ofte bruges til at lave dåse, lys tun. Men tun på dåse kan også indeholde gulfinnet tun, en større fisk, der indeholder mere kviksølv. For eksempel, lys tun på dåse mærket "gourmet" eller "tonno" indeholder typisk gulfinnet tun, ifølge Environmental Defence Fund. Giv ikke mere end to børn-store portioner per uge dåse, lys tun og ikke mere end én portion af gulfinnet tun. En portionsstørrelse for en 1-årig er lig med 1 ounce af fisk. Mens gulfinnet tun har et højere indhold af kviksølv, er det også indeholder mere omega-3 fedtsyrer, der gør det værd at spise, så længe du holder det inden foreslået grænser.

Om Forfatteren

Registreret sygeplejerske med mere end 25 års erfaring inden for onkologi, arbejdskraft/levering, neonatal intensive care, infertilitet og oftalmologi, Sharon Perkins har også medforfatter og redigeret en lang række sundhedsmæssige bøger for Wiley "Dummies" - serien. Perkins har desuden omfattende erfaring med at arbejde i hjemmet sundhed med medicinsk skrøbelige pædiatriske patienter.

ADVERT

Mest populære