Sund Kost >> Kost

Kalorie Fordeling Anbefalinger

Skrevet af Lindsay Boyers; Opdateret: 06 December, 2018

Der er så mange forskellige diæter derude, at det er umuligt at holde op med dem alle. Nogle begrænse kulhydrater, mens andre begrænser fedt. Nogle sætter en generel begrænsning på kalorier, men er ligeglad med, hvor disse kalorier kommer fra. Mens der er ikke en one-size-fits-all kost plan, det AMERIKANSKE Department of Agriculture og det AMERIKANSKE Department of Health og Human Services arbejder sammen om at skabe de Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne. Disse retningslinjer er at give generelle anbefalinger for at skabe sunde spisevaner med anbefalinger til, hvordan mange kalorier bør komme fra de enkelte makronæringsstoffer – kulhydrater, protein og fedt.

Kalorier Fra Kulhydrater

Ifølge 2015-2020 Dietary Guidelines for Americans, kulhydrater bør tilvejebringe størstedelen af dit kalorieindtag, eller 45 til 65 procent. Det nøjagtige antal afviger baseret på dine faktiske kalorie behov, men minimum anbefalede daglige dosis for voksne er på mindst 130 gram per dag. Hvert gram kulhydrat indeholder 4 kalorier.

Retningslinjerne tager det et skridt videre ved at antyde, at mindre end 10 procent af disse kalorier bør komme fra tilsat sukker, som giver en betydelig mængde af kulhydrater, men ingen vitaminer eller mineraler.

Kalorier Fra Protein

Mængden af protein du har brug for, afhænger af dit aktivitetsniveau og mængden af muskel du har på din krop, men den generelle anbefaling er, at 10 til 35 procent af dine kalorier kommer fra protein. Som med kulhydrater, det nøjagtige beløb afhænger af, hvor mange kalorier du har brug for i løbet af dagen, men de Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne tyder mindst 46 til 56 gram dagligt. Hvert gram protein indeholder 4 kalorier.

Kalorier Fra Fedt

Fedt er den mest kalorie-tætte af de tre makronæringsstoffer, giver 9 kalorier per gram. Selv om det var en gang hængt ud, ernærings-eksperter nu enige om, at fedt er en vigtig bestanddel af en sund kost. På grund af dette, er den generelle anbefaling er at få 25 til 35 procent af dine kalorier fra fedt.

De anbefalinger, der også diskutere de forskellige typer af fedt, og foreslår at begrænse mættet fedt med færre end 10 procent af dit daglige kalorier og at undgå transfedtsyrer så meget som muligt.

Andre Anbefalinger

Udover at give procent intervaller for kalorier fra de forskellige makronæringsstoffer, der er også anbefalinger om, hvilke typer af fødevarer bør give de fleste af dine kalorier. Den første generelle tommelfingerregel er at fylde halvdelen af din tallerken med frugt og grøntsager, som vil give en stor kulhydrat kilde. Når du vælger korn, og at mindst halvdelen bør være fuldkorn. Vær opmærksom på at natrium og tilsat sukker og begrænse dem (og de forarbejdede fødevarer, at de er typisk fundet i) så meget som muligt. Varierer dit valg af fødevarer, så du får så mange forskellige næringsstoffer som muligt.

Om Forfatteren

Lindsay Boyers er en holistisk ernæringsekspert med en bachelorgrad i mad og ernæring og et certifikat i holistisk ernæring rådgivning. Hun har en baggrund i funktionel ernæring og 8 udgivne bøger, herunder Alt Guide til tarmfunktionen, Alt Guide til Ketogen Diæt, og Alt Guide til Intermitterende Fastende.

ADVERT

Mest populære