Sund Kost >> Ernæring

Calcium & Osteoperosis

Hele dit voksne liv, du egern væk penge fra hver månedlig lønseddel, og sætte det ind i en pensionskasse, så du vil være en økonomisk tryg i din alderdom. Gør du det samme med din biologiske "bank"? Nioghalvfems procent af calcium i det menneskelige legeme, findes i knogler og tænder, hvor det gør væv stærkere og tættere. Personer, der får en utilstrækkelig mængde af calcium fra deres kost, især i løbet af deres barndom og teenage-år, er langt mere tilbøjelige til at udvikle knogleskørhed senere i livet. Det er derfor vigtigt, at du tager god pleje af din anatomiske besparelser konto. Gøre en koncentreret indsats for at spise mindst 1.000 mg calcium hver dag til at beskytte og styrke dine knogler.

Osteoporose Grundlæggende

En fælles misforståelse er, at knoglen er "døde" væv. I virkeligheden, knogle er ret dynamisk, og er altid i bevægelse, -- gamle celler konstant bliver ødelagt og erstattet af nye, sunde væv. Når andelen af ødelæggelse overstiger regenerering, osteoporose opstår. Personer med osteoporose har skøre knogler, der brækker under meget svag stressfaktorer -- en tur, bump eller endda en hoste er nok til at bryde osteoporotiske knogler.

Årsager

I din barndom og teenage-år, kan dine knogler gøre nye væv hurtigere end den gamle væv kan bryde ned. I din tyverne, balance ændringer og knoglemasse du akkumuleret i din ungdom er langsomt formindsket. Personer, der har et højt peak bone mass er mindre tilbøjelige til at udvikle osteoporose i deres alderdom.

Faktorer

Der er flere risikofaktorer for osteoporose, som er ude af din kontrol, herunder alder, køn, race, statur og familiens historie. Der er dog en række variabler, herunder calcium forbrug spiller en stor rolle i risikoen for at udvikle osteoporose. Ifølge Mayo Clinic hjemmeside, utilstrækkelig calcium forbrug fører til lav knogletæthed, tidlig knoglenedbrydning og en øget risiko for knoglebrud. Calcium forbrug er mest vigtigt i år, der fører op til din peak bone mass -- vorden gennem dine tidlige tyverne.

Forebyggelse

Hvis du allerede har osteoporose, vil du har brug for receptpligtig medicin, til at styre din tilstand. Osteoporose forebyggelse begynder med en sund kost, gennem barndommen, teenage-og voksne år. Voksne 18 år og derover bør få mindst 1.000 mg i kosten calcium per dag. To hundrede ekstra mg, bør tilføjes til kvinder over 50 år og mænd over 70 år. Tale med en børnelæge til at sørge for dine børn og teenagere er at få nok calcium i deres kost.

Kilder I Kosten.

De mest oplagte kilder til calcium er mejeriprodukter -- mælk, yoghurt og ost. Hvis du er veganer eller laktose intolerant, kan du få kalk fra grøntsager og bælgfrugter, herunder spinat, soja, broccoli og bok choy. I nogle tilfælde, calcium supplement kan være nødvendigt, men bør du ikke tage kosttilskud, uden først at konsultere din læge.

Om Forfatteren

Carolyn Robbins begyndte at skrive i 2006. Hendes arbejde udgør, kan ses på diverse hjemmesider og dækker forskellige emner, herunder neurovidenskab, fysiologi, ernæring og fitness. Robbins er uddannet med en bachelor of science grad i biologi og teologi fra Saint Vincent College.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære