Sund Kost >> Ernæring

Gør Koffein Give Dig Shakes?

Skrevet af Ler McNight ; Opdateret 09 December, 2018

Koffein er et meget populært stof på grund af sin evne til at fremme energieffektivitet, reducere træthed og øger koncentrationen. For nogle mennesker, koffein, især i høje doser kan føre til en række bivirkninger, som kan omfatte kulderystelser. Desuden, når du pludselig stopper med at have koffein din krop kan opleve koffein tilbagetrækning, som også kan resultere i, rysten, blandt andre symptomer.

Koffein Grundlæggende

Koffein er et centralstimulerende stof, der kan fremme en følelse af opmærksomhed og energi. Det forekommer naturligt i over 60 planter; især kola nødder, kakao bønner, kaffe og te blade. I USA er det næsten 80 procent af de voksne indtager koffein hver dag, med et gennemsnitligt indtag på 200 mg per dag, ifølge den AMERIKANSKE Food and Drug Administration. FDA etiketter koffein som både et tilsætningsstof og et lægemiddel. Mens koffein er ønskelige virkninger, såsom dens evne til at forbedre koncentration, kan det også forårsage en række af ubehagelige bivirkninger.

Høj Dosis Bivirkninger

Ifølge MedlinePlus, koffein kan medføre, rysten, rastløshed, øget puls og angst. FDA bemærker også, at koffein kan gøre dig nervøs og usikker. Disse symptomer er endnu mere tilbøjelige til at forekomme ved høje doser. Ifølge FDA, koffein er ikke skadelig i moderate mængder af 100 til 200 milligram per dag. Men tolerance for koffein varierer fra person til person. Din alder, køn og størrelse, alle med at bestemme mængden af koffein din krop kan håndtere. FDA bemærker, at 600 mg koffein er for meget, og at koffein kan endda være dødelig, når det tages i høje nok doser.

Tilbagetrækning Bivirkninger

Koffein tilbagetrækning symptomer kan omfatte hovedpine, sløvhed, nedsat koncentrationsevne, angst, irritabilitet, kvalme, stivhed, muskelsmerter og opkastning. Tilbagetrækning fra enhver vanedannende stoffer, herunder koffein, kan præsentere sig selv i form af kulderystelser. Disse symptomer opstår normalt 18 til 24 timer efter den sidste dosis af koffein blev indtaget. Dem, der regelmæssigt indtager høje doser af koffein vil sandsynligvis have mere alvorlige abstinenssymptomer. Stadig, koffein afhængighed ikke udgør en alvorlig trussel mod vores helbred.

Opholder Sig Inden For Dine Grænser

For at undgå de bivirkninger, der kan være forårsaget af koffein, er det vigtigt at vurdere din tolerance og holde sig inden for dine grænser. Ifølge MedlinePlus, tre 8-ounce kopper kaffe indeholder omkring 250 milligram koffein. Yderligere fem portioner af sodavand eller te ville stadig blive betragtet som et moderat dagligt indtag af koffein. Ti 8-ounce kopper kaffe, men det ville være betragtes som en ekstrem mængde af koffein. Ved at forbruge mindre mængder af koffein, kan du også reducere din risiko for koffein tilbagetrækning, hvis man pludselig ophører med at indtage koffein.

Om Forfatteren

Ler McNight er i øjeblikket en ernærings-forfatter med Demand Media Studios.

ADVERT

Mest populære