Sund Kost >> Kost

Burrito Vs. Taco

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 14 December 2018

At spise ude på en Mexicansk restaurant kan nemt føre til, at du indtager flere kalorier, natrium og fedt, end du burde. Men når du gør dig fortrolig med sundere valgmuligheder i menuen, kan du begrænse denne risiko. At vælge en burrito i stedet for en taco vil hjælpe dig med at nedsætte mængden af fedt du spiser, mens du tillade dig at spise en større portion, og give dig flere næringsstoffer.

Makronæringsstoffer

En 101.5-gram bønner, oksekød og ost burrito indeholder 165 kalorier, 7.3 gram protein, 19.8 gram kulhydrat og 6,7 g fedt, herunder 3.6 gram mættet fedt. Dette er 10 procent af den daglige værdi for fedt og 18 procent af DV-for mættet fedt. Hvert 69-gram oksekød hard shell taco giver 156 kalorier, 6.1 gram protein for 13,7 gram kulhydrater og 8.8 gram fedt, herunder 3 gram mættet fedt. Hard-shell tacos også indeholde 2.7 gram fibre hver, eller 11 procent af DV. Fiber hjælper med at sænke et forhøjet kolesteroltal og hjertesygdomme risiko, mens mættet fedt øger din risiko for disse betingelser. Burrito er et bedre valg, i form af makronæringsstoffer, fordi den er lavere i alt fedt og højere proteinindhold, selv om det er lidt mere mættet fedt.

Mikronæringsstoffer

Burritos har et højere indhold af mikronæringsstoffer end tacos. De har flere jern, med 18.7 milligram jern, eller 10 procent af DV; riboflavin, med 0,4 milligram, eller 21 procent af DV; og mere folat, med 43 mikrogram, eller 11 procent af DV per burrito. Både burritos og tacos indeholder samme mængde af zink, med 1,2 milligram, eller 18 procent af DV, og vitamin B-12, med 0,6 mikrogram, eller 10 procent af DV. Men tacos indeholder mere fosfor, med 123 mg eller 12 procent af DV -, og K-vitamin, med 10,6 mikrogram eller 15 procent af DV. Du har brug for jern, riboflavin og vitamin B-12 til dannelse af røde blodlegemer; folat, zink og fosfor for at danne DNA, og K-vitamin for korrekt blodets evne til at størkne.

Natrium Indhold

Både burritos og tacos er relativt høj i natrium, men tacos indeholder mindre med 295 milligram per portion i forhold til 495 mg i en burrito. Sunde mennesker, der indtager mere end den anbefalede højde af 2.300 mg natrium om dagen, har en øget risiko for højt blodtryk og hjertesygdomme. Folk med en højere risiko for, at disse forhold bør begrænse natrium til 1.500 mg per dag.

Gør Tacos og Burritos Sundere

Gør din egen burritos og tacos er den bedste måde at kontrollere kalorier, natrium og fedt, de indeholder. Men hvis det at spise ude, opt for soft shell tacos i stedet for stegt hard shell tacos, skal du vælge en af grøntsager og bønner burrito i stedet for en oksekøds-burrito eller et kalkmaleri-style kylling eller rejer taco over en tilberedt med oksekød. Hold ost og creme fraiche eller brug dem kun i meget små mængder, fordi disse stoffer er alle højt indhold af fedt og kalorier. Guacamole er en lidt sundere, fordi det indeholder sunde umættede fedtstoffer, men det er stadig høj i kalorier, så spis det i moderate mængder.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære