Sund Kost >> Kost

Hvorfor Er Rosenkål Nærende?

Rosenkål, som tilhører de korsblomstrede familie af grøntsager, indeholder en høj koncentration af kostfibre, C-vitamin, folat og resistens forbindelser. Centers for Disease Control og Forebyggelse, siger regelmæssigt at forbruge de næringsstoffer, der leveres af grøntsager såsom rosenkål kan markant reducere din risiko for mange alvorlige medicinske tilstande. Rosenkål kan spises rå, men de er oftest dampet, stegt eller braiseret.

Kostfibre

Spiser kun fire kogte rosenkål giver ca 3 gram kostfiber. Dette beløb forbrugsstoffer 12 procent af det AMERIKANSKE Department of Agriculture ' s anbefalede daglige tilførsel af fiber for raske mænd og kvinder efter en 2,000 kalorie diæt. Rosenkål er en god kilde til både opløselige og uopløselige fibre. Opløselige fibre kan hjælpe med at forhindre diabetes og højt blodsukker, mens uopløselige kostfibre regulerer bowel bevægelser og sænker chancen for fordøjelsessystemet problemer. Linus Pauling Institute tilføjer, at høje kosten fiber indtagelse er forbundet med en nedsat risiko for kræft, slagtilfælde, hjertesygdomme, fedme og forhøjet blodtryk.

C-Vitamin

Hver servering af fire kogte rosenkål indeholder 69 procent af det anbefalede daglige indtag af C-vitamin, for en voksen kvinde, og om 58 procent af C-vitamin ADT for mænd. C-Vitamin er nødvendig for at opretholde sundheden for knogler, blodkar, hud og tænder. Som en antioxidant, der kan hæmme DNA-skader evne til frie radikaler-forbindelser, høj C-vitamin indtagelse kan hjælpe med at forhindre kræft, forhøjet blodtryk, hjertesygdomme og slidgigt. Eksponering for lys, varme, luft og vand kan forringe C-vitamin indhold i råvarer. Brug rosenkål inden for tre til fire dage efter købet, og undgå at koge spirer for at minimere vand-kontakt.

Folat

Fire kogte rosenkål indeholder 50 mikrogram af folat -- 12.5 procent af vitamin anbefalede daglige indtag. Folat hører til B-familien af vitaminer og er også kendt som vitamin B-9. Det er afgørende for funktionen af nervesystemet, energi metabolisme og syntesen af røde blod celler, DNA og RNA. At spise masser af folat-rige fødevarer, såsom rosenkål kan mindske din risiko for depression, kræft, hjerte sygdom og alder-relaterede syn og hørelse tab. Gravide kvinder kræver mere folat end mænd og ikke-gravide kvinder. Gravide kvinder, der spiser mindst 600 µg folat dagligt, er mindre tilbøjelige til at have et barn med medfødte misdannelser.

Glucosinolater

Alle korsblomstrede grøntsager, herunder rosenkål, indeholder en høj koncentration af resistens forbindelser. Glucosinolater er kemikalier, der kan opdeles i indol og phycoerythrin forbindelser under fordøjelsen. Jane Higdon, Ph. D., en forsker med Oregon State University ' s Linus Pauling Institute, siger, at disse forbindelser kan hjælpe med at forebygge kræft ved at hæmme væksten af forstadier celler, og ved at regulere aktiviteten og niveauet af hormoner, der kan spille en rolle i tumor udvikling. Higdon advarer dog om, at mere forskning er nødvendig, før den særlige forbindelse mellem korsblomstrede grøntsager såsom rosenkål og forebyggelse af kræft kan blive bekræftet.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære