Sund Kost >> Kost

Er Brune Ris, der er Farlige for en Lav-Oxalat Kost?

Skrevet af Meg Campbell; Opdateret December 27, 2018

En bred vifte af fødevarer, det meste af vegetabilsk oprindelse, som kan indeholde forskellige mængder af det naturlige stof oxalsyre. Din krop nedbryder dette stof i en form for salt kaldet oxalat, som serverer ingen kendte formål i den menneskelige krop. Derfor, mere end 90 procent af oxalat er filtreret ud af nyrerne til urinary udskillelse. Høje mængder af kosten oxalat kan bidrage til dannelsen af oxalat-holdige nyresten i de tilbøjelige til at danne dem. En lav-oxalat kost generelt begrænser oxalat indtag ikke mere end 50 mg per dag. Brune ris er klassificeret som moderat-oxalat mad, hvilket betyder, at det kan indtages i moderate mængder og på en lav-oxalat kost.

Oxalat-Indhold

Oxalat-holdige fødevarer er stort set kategoriseres som høj, moderat eller lav i oxalat. Høj-oxalat fødevarer, herunder spinat og chokolade, give mere end 10 milligram per portion, mens moderat-oxalat fødevarer, såsom brune ris indeholder mellem to og 10 milligram per portion. Fødevarer, der er karakteriseret som lav i oxalat levere mindre end to milligram per portion. En mad oxalat-indhold kan være meget varierende, afhængigt af dens tilstand af modenhed og jord og klima, hvor det blev dyrket. Som et resultat, fødevarer, der er kategoriseret baseret på deres højeste rapporterede oxalat værdi, i henhold til "Encyclopedia of Healing Fødevarer."

Brune Ris

En 100-grams portion kogte brune ris, eller omtrent en halv kop indeholder mellem 2 og 10 milligram af oxalat, kvalificere det som en moderat kilde af oxalat. Lav-oxalat kostråd generelt anbefale at begrænse moderat-oxalat fødevarer til to eller tre portioner per dag og undgå høje-oxalat fødevarer. Den kan ikke begrænse indtagelse af lave-oxalat fødevarer. Spise en halv-cup servering af brune ris — plus op til to portioner af fødevarer fra den moderat-oxalat kategori — falder inden for disse generelle anbefalinger og betragtes som sikker på en lav-oxalat kost. Hvide ris og vilde ris er lav-oxalat fødevarer.

Overvejelser

Selv om begrænsning i kosten oxalat anses generelt for effektive til at reducere forekomsten af oxalat-holdige nyresten, flere undersøgelser tyder på, at indtagelse af fødevarer, der indeholder både oxalat og calcium kan faktisk reducere nyresten dannelse, ifølge University of Maryland Medical Center. Øge dit indtag af fødevarer med et højt magnesium-calcium-forholdet, såsom brune ris, avocado og bananer, kan medvirke til at reducere oxalat-sten, der indeholder, i henhold til "Encyclopedia of Healing Fødevarer." Nedsætte dit indtag af animalsk protein, mens forbrugende 12 til 16 kopper vand om dagen kan også have en betydelig indvirkning på sten produktion.

Forholdsregler

Selv hvis du har en sygehistorie af oxalat-holdige nyresten, bør du ikke gå på en lav-oxalat kost medmindre anvist til at gøre det ved din læge. Mange high - moderat-oxalat fødevarer er vigtige kilder til ernæring, som ikke bør være udelukket fra din kost, medmindre det er medicinsk nødvendigt. Hvis din sundhedspleje udbyder ikke anbefale, at du begrænser din oxalat indtag, bede om en omfattende liste af fødevarer og deres oxalat værdier, samt de specifikke parametre i din kost. Hvis du rutinemæssigt nyde moderat-oxalat fødevarer, såsom brune ris, spørg din læge, hvor meget du kan sikkert forbruge på en dag.

Om Forfatteren

Baseret lige uden for Chicago, Meg Campbell har arbejdet i fitness-branchen siden 1997. Hun er blevet skriftligt sundhed-relaterede artikler siden 2010, primært at fokusere på kost og ernæring. Campbell, der deler sin tid mellem sin hjemby og i Buenos Aires, Argentina.

ADVERT

Mest populære