Sund Kost >> Ernæring

Hvordan til at Øge Absorption Zink

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 07 December, 2018

Du absorbere mellem 15 og 35 procent af zink, du spiser. Det nøjagtige beløb afhænger af mængden af zink, du tager på, og om du spiser fødevarer, der øger eller mindsker zink absorption. Du har brug for zink for at danne DNA-og protein-cellerne, for immunforsvaret, til heling af sår og for celledeling. Hvis din zink niveauet er lavt, kan du tage skridt til at fremme zink absorption.

Spiser Kød

Animalsk protein, som den art, der findes i kød, øger zink absorption, ifølge en artikel offentliggjort i "British Journal of Nutrition" i 2013. Magert rødt kød er en af de bedste kilder til zink, også med andre former for magert kød, herunder svinekød og fjerkræ, også at tilbyde store mængder af zink. Selv om aminosyrer, der findes i proteiner generelt forbedre zink absorption, proteinet kasein har en lille hæmmende effekt, så du måske ønsker at undgå indtagelse af mejeriprodukter på samme tid som du indtager zink-rige fødevarer.

Grænse Phytates

Grøntsager, hele korn og visse andre vegetabilske fødevarer indeholder stoffer kaldet phytates, som griber ind med zink absorption. Hvis du spiser en masse af fiber-især hvis du få det meste af det brød og korn -- du sikkert også forbruge en masse af phytates, hvilket kan gøre det sværere for dig at opfylde dine zink behov. Dette er især tilfældet, hvis du er vegetar, da du måske brug for op til 50 procent mere zink i din kost til at absorbere, hvad din krop har brug for. Iblødsætning bønner, frø og kerner i et par timer før tilberedning dem, og tidskrævende syret brød i stedet for usyret brød kan hjælpe med at mindske mængden af phytates du spiser og give dig mulighed for at optage mere af zink disse fødevarer giver.

Vær Forsigtig Med Kosttilskud

Selvom du ikke behøver at bekymre sig om andre mineraler i fødevarer, som forringer zink absorption, højt mineral beløb i kosttilskud kan forårsage et problem, ifølge Food and Agriculture Organization of the United Nations. Jern, kobber og calcium supplements kan konkurrere med zink for absorption, så kun tage disse, hvis ordineret af en læge eller tage dem i et særskilt tid fra, når du spiser fødevarer rige på zink.

Zink fra kosttilskud er mere let absorberes, end zink fra fødevarer, når du først begynder at indtage kosttilskud. Men absorptionen falder, efterhånden som din krop vænner sig til kosttilskud.

Overvejelser

Zink absorption er primært påvirket af mængden af zink, du indtager på en gang. Indtagelse af større mængder af zink resulterer i mere zink blive absorberet, men andelen, der absorberes falder. Nogle medikamenter kan blande sig med zink absorption, herunder antibiotika og diuretika, så hvis din zink niveauet er lavt, kan du ønsker at tale med din læge om den medicin, du tager.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære