Sund Kost >> Ernæring

Hvordan til at Øge Din D-Vitamin

Tilnavnet "solskin vitamin," D-vitamin er produceret af din krop, når den udsættes for sollys. D-Vitamin hjælper kroppen med at optage calcium til at holde dine knogler stærke. Meget få fødevarer, der naturligt indeholder D-vitamin, men du kan øge dit vitamin D-indtag ved at tilføje flere typer af berigede fødevarer til din kost.

Multivitaminer

Boost dit D-vitamin indtag, ved at tage en daglig multivitaminpille. Du har brug for 600 internationale enheder af D-vitamin per dag, Kontoret for Kosttilskud rapporter. Vælge en multivitamin, der indeholder det højeste beløb af den anbefalede daglige dosis, eller RDA. De fleste multivitaminer give 400 internationale enheder, selv om din vitamin kan have mere eller mindre. D-Vitamin kommer også i en separat pille, der tilbyder mellem 400 og 2.000 internationale enheder pr servering. Før du tilføjer et vitamin til din kost, skal du tale med din læge om alle dine over-the-counter kosttilskud, for at undgå at bruge for meget.

Naturligt Forekommende D-Vitamin

Øge dit vitamin D-indtag ved at spise mere fed fisk og hele æg. En 3-ounce servering af sockeye laks giver næsten 450 internationale enheder, mens den samme andel af sild eller makrel har mere end 210 internationale enheder. Cod liver oil giver mere end 450 internationale enheder pr teskefuld. Alle af D-vitamin i æg kommer fra blommen. Afhængigt af størrelsen af æggeblomme, du får mellem 20 og 40 internationale enheder af D-vitamin pr æggeblomme.

Berigede Fødevarer

Yderligere vil øge dit vitamin D-indtag ved at vælge fødevarer, der er beriget med vitamin. For eksempel, ko-mælk ikke naturligt indeholder D-vitamin, men mælk er beriget med D-vitamin giver mere end 100 internationale enheder pr 8-ounce glas. Befæstede soja mælk og appelsinjuice, der også har mere end 100 internationale enheder af D-vitamin per portion. Nogle typer af instant havregrød er beriget med vitamin D. En pakke instant havregrød har så meget som 150 internationale enheder. Læs mærkaten på dit morgenmadsprodukter, som er almindeligt D-vitamin-berigede, at bestemme mængden af vitamin D. morgenmadsprodukter giver cirka 40 til 50 internationale enheder af D-vitamin per 1-cup del.

Solen

Din krop har evnen til at syntetisere D-vitamin fra solen. Du udsætter din hud for sollys hverdagen kan hjælpe dig med at få mest af D-vitamin, din krop har brug for. Få så lidt som 5 til 10 minutter af direkte sollys på huden, mellem kl 11:00 og 2:00 PM, tre gange om ugen, øger produktionen af D-vitamin i dit system, rapporter Linus Pauling Institute. Hvis du har mørk-farvet hud, er i din senior år eller ofte brug solcreme, din evne til at gøre D-vitamin fra sollys falder. I disse tilfælde er det vigtigt at spise D-vitamin-rige fødevarer hver dag.

Andre Overvejelser

D-Vitamin kommer i to former: D2 og D3. Ergocalciferol D-vitamin, som er D2, er lavet af planter. Cholecalciferol D-vitamin, eller D3, er den type mennesker gør mod sollys. Fødevarer kan være beriget med enten D2 eller D3. Begge typer vitamin er meget biotilgængelig i dit system, selv om D3-vitamin kan være mere gavnlig i forbindelse med forebyggelse af frakturer, siger Linus Pauling Institute. Hvis du er ældre og har en risiko for osteoporose, kan lægen foreslå at tage et kosttilskud med D3-vitamin for at hjælpe med at forhindre brud.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære