Sund Kost >> Kost

Er Kogt Æg Sundt at Spise?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret November 27, 2018

Et kogt æg kan være små, men det er fyldt med vigtige vitaminer og mineraler såsom kalium, jern, zink, E-vitamin og folat. Med 6.29 gram protein og kun 78 kalorier, et hårdkogt æg er en fødevare, der kan tanke op din krop, og hjælpe med at kontrollere sult. Spise en kogt æg til en snack eller som en del af en nærende morgenmad til at drage fordel af de næringsstoffer, som den tilbyder.

Kalorier og Fedt

En stor kogt æg indeholder 78 kalorier og 5.3 gram fedt, hvoraf 1,6 gram er mættet. Kogte æg er mere nærende end andre former for æg, fordi de er kogt uden olie eller smør, som tilføjer ekstra kalorier og fedt til det færdige produkt. I sammenligning, en stor stegt æg indeholder 90 kalorier og 6.83 gram fedt, hvoraf 2 gram er mættet. En stor scrambled æg indeholder 91 kalorier og 6.7 gram fedt, hvoraf 2 gram er mættet.

Vitamin B12

En stor kogt æg forsyninger 0.56 mikrogram 2,4 mikrogram B12-vitamin du bør spise hver dag. Vitamin B12, ligesom andre B-vitaminer, er afgørende for en sund metabolisme. Det næringsstof hjælper din krop med at slå kalorier fra din mad til energi. B12-Vitamin spiller en vigtig rolle i funktionen af dit centrale nervesystem samt. Fordi vitamin er afgørende for dannelsen af røde blodlegemer, en vitamin B12-mangel kan føre til blodmangel.

Vitamin A

Kvinder har brug for 700 mikrogram A-vitamin hver dag, og mænd kræver 900 mikrogram. En stor kogt æg forbrugsstoffer 74 mikrogram mod disse mål. Ud over at holde dine øjne fungerer korrekt, A-vitamin, der også understøtter sundheden for din hud, tænder og knogler. Det næringsstof, der spiller en rolle i reproduktion og amning så godt.

Sundhedsmæssige Fordele

Et æg indeholder 186 mg kolesterol, hvilket måske er du bekymret for at spise den mad regelmæssigt. Hvis du er ved godt helbred, spiser æg vil ikke øge din kolesterol niveauer betydeligt, rapporter en artikel offentliggjort i "Journal of the American College of Nutrition" i 2000. Æg bidrager med mange vigtige næringsstoffer, du har brug for et godt helbred og sunde voksne kan roligt spise et æg om dagen uden at bekymre sig om kolesterol. En 2008 artikel offentliggjort i "International Journal of Obesity", bemærker, at det at spise æg til morgenmad, sammen med begrænset kalorieindtag, kan hjælpe dig med at kaste overskydende vægt.

Tips

Udskift den traditionelle spejlæg på en morgenmad sandwich med hakket kogt æg. Du spiser mindre fedt og få en god dosis af vitaminer og mineraler. Hak et kogt æg i en spinat salat, eller et lag kogt æg i skiver på toppen af en kartoffel salat. Tilsæt hakkede kogte æg til kylling eller tun salat for at øge proteinindholdet i en sandwich. Pynt med en skål med kartoffel suppe med kogt æg i skiver som en anden måde at indarbejde denne sunde fødevarer i din kost.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære